BTCTRY: 2.174.555
ETHTRY: 105.486
XRPTRY: 17,89
Ekstra Görsel
SOLTRY: 5.156
LINKTRY: 497,90
AVAXTRY: 1.272
Ekstra Görsel
GALATRY: 1,64
DOGETRY: 5,27
SANDTRY: 16,00
Ekstra Görsel
DOTTRY: 241,90
CHZTRY: 3,83
BNBTRY: 19.787
Ekstra Görsel
ADATRY: 16,53
MATICTRY: 23,99
UNITRY: 262,80
Ekstra Görsel
LTCTRY: 2.772
GRTTRY: 9,76
BTCTRY: 2.174.555
Ekstra Görsel
ETHTRY: 105.486
XRPTRY: 17,89
SOLTRY: 5.156
Ekstra Görsel
LINKTRY: 497,90
AVAXTRY: 1.272
GALATRY: 1,64
Ekstra Görsel
DOGETRY: 5,27
SANDTRY: 16,00
DOTTRY: 241,90
Ekstra Görsel
CHZTRY: 3,83
BNBTRY: 19.787
ADATRY: 16,53
Ekstra Görsel
MATICTRY: 23,99
UNITRY: 262,80
LTCTRY: 2.772
Ekstra Görsel
GRTTRY: 9,76
ApeCoin Nedir?

ApeCoin (APE), APE ekosistemine ait, Ethereum'un ERC-20 standardını kullanan yardımcı program ve yönetişim token'ıdır. Web 3.0'ın ön saflarında yer alan merkeziyetsiz APE topluluğunun oluşturulmasına güç vermektedir.

APE, ApeCoin DAO tarafından yönetilir ve APE Vakfı tarafından desteklenir. Token sahipleri, APE ile DAO'daki yönetim tekliflerine oy verebilir ve oyunlar, etkinlikler ve hizmetler gibi APE ekosistemine özel özelliklerine erişim sağlayabilir.

Bored Ape Yacht Club (BAYC) gibi popüler NFT koleksiyonlarının yaratıcısı olan Yuga Labs, tüm yeni ürün ve hizmetler için APE'yi ana token olarak benimsemiş durumda. Bored Ape Yacht Club (BAYC), 2021'in Nisan ayındaki lansmanından bu yana en popüler NFT koleksiyonlarından biri haline geldi. BAYC, canlı ve aktif bir destekçi topluluğuna sahip olmasıyla tanınmaktadır.

ApeCoin Nedir?

ApeCoin (APE), APE ekosisteminin yönetişim ve yardımcı program token'ıdır. Web 3.0'ın ön saflarında yer alan APE topluluğunu oluşturmayı destekleyen bir merkeziyetsiz protokol katmanıdır.

APE, toplam 1 milyar token arzına sahip, Ethereum'un ERC-20 standardını kullanan bir token'dır. Topluluk tarafından kontrol ve inşa edilir. ApeCoin DAO, tüm APE sahiplerinin token ile ilgili yönetişim kararlarında oy kullanmasına izin veren bir merkeziyetsiz organizasyondur. 

Ayrıca, APE, Yuga Labs tarafından tüm yeni ürün ve hizmetler için birincil token olarak benimsenmiştir. Yuga Labs, trend olan NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club'ın (BAYC) yaratıcısıdır. Ayrıca diğer iki popüler NFT projesi olan CryptoPunks ve Meebits'in IP'sine de sahiptir.

ApeCoin Nasıl Çalışır?

Büyüyen APE ekosisteminde kullanılmak üzere kurulan APE, ApeCoin DAO tarafından yönetilir ve APE Vakfı tarafından desteklenir.

ApeCoin Kimin?

ApeCoin DAO, tüm APE token sahiplerinin yönetişim kararlarına katılması için bir merkeziyetsiz özerk organizasyondur (DAO). Ekosistem fonunun nasıl tahsis edileceği, yönetişim kurallarının nasıl yapılacağı, projelerin, ortaklıkların nasıl seçileceği gibi karar verebilir. DAO üyeleri teklifleri oylamasının ardından, APE Vakfı, topluluk liderliğindeki yönetişim kararlarını uygulamaya devam eder.

APE Vakfı Nedir, Ne Yapar?

APE Vakfı, DAO'nun yasal temsilcisidir. APE ekosisteminin adil ve kapsayıcı bir şekilde büyümesini ve gelişmesini kolaylaştırmakla görevlidir. Vakıf'ta kurul adı verilen özel bir konsey bulunmaktadır. Bu kurul topluluğun vizyonunun uygulanmasını sağlamakla görevlidir.

Kurul, Reddit kurucu ortağı Alexis Ohanian da dahil olmak üzere teknoloji ve kripto para topluluğundan 5 üyeden oluşmaktadır. İlk kurul üyeleri, merkeziyetsiz bir kurul olarak APE sahiplerinin yıllık olarak yeni kurul üyeleri için oy vermesinden önce 6 ay süreyle görev yapacak.

APE Ekosistemi Nedir?

APE ekosistemi, ApeCoin'in topluluk sahiplerinden ve APE kullanan tüm ürün ve hizmetlerden oluşmaktadır.

Yuga Labs, Bored Ape Yacht Club'ın oluşturmasıyla tanınan bir Web3 şirketidir. Yuga Labs, ApeCoin DAO'da bir topluluk üyesi olacak ve APE'yi yeni projelerde birincil token olarak benimseyecektir.

ApeCoin'in piyasaya sürülmesiyle birlikte, Bored Ape Yacht Club ve Mutant Ape Yacht Club NFT sahipleri, toplu bir şekilde ApeCoin arzının yüzde 15'ini talep etme hakkına sahip oldu. Bu, toplam 1 milyar olan APE arzının 150 milyonuna karşılık gelmektedir.

Şimdi gelin APE ekosistemiyle ilgili NFT koleksiyonlarına daha yakından bakalım.

Bored Ape Yacht Club (BAYC)

2021'nin Nisan ayında piyasaya sürülen Bored Ape Yacht Club (BAYC), APE ekosisteminin ilk NFT koleksiyonudur. Ethereum Blockchain'i üzerinde 10 bin benzersiz Ape'den yani maymun karakterinden oluşmaktadır. Her Ape benzersiz bir görünüme, stile ve nadirliğe sahiptir.

Mutant ApeYacht Club (MAYC)

Mutant Ape Yacht Club (MAYC), orijinal BAYC Ape'lerinin 20 bine kadar mutasyona uğramış versiyonundan oluşan bir NFT koleksiyonudur. 10 bin mutasyona uğramış Ape, orijinal BAYC NFT sahiplerine, nadir görülen özellikler eklenen üç katmanlı serum AirDrop'u ile verildi. BAYC sahipleri aldıkları farklı Ape katmanlarıyla farklı türlerde mutant serumlar yaratabilirler. Her BAYC, tek bir Ape türünden yalnızca tek bir mutant oluşturabilir ve kullanımın ardından serum kaybolur.

MAYC, ayrıca APE topluluğuna daha fazla yeni üyenin katılması için bir araçtı. Bu nedenle, mutant serum AirDrop'unun ardından 2021'in Ağustos ayında 10 bin mutant Ape da halka açık bir satış için mint'lendi yani çıkarıldı.

Bored Ape Kennel Club (BAKC)

Bored Ape Kennel Club (BAKC), BAYC'nin her bir üyesine sunulan köpek NFT'lerinin bir koleksiyonudur. Sahipleri, ellerindeki her Bored Ape NFT için yalnızca bir gas ücreti ödeyerek rastgele bir Club Dog NFT'sini ücretsiz olarak sahiplenebilirler. Ape'ler gibi 10 bin BAKC NFT'nin de çeşitli özellikleri ve nadirlikleri bulunmaktadır.

Apecoin Yorumları

ApeCoin token'ı, APE ekosisteminde çeşitli amaçlara hizmet etmektedir. Sahiplerinin ApeCoin DAO'ya bir yönetişim token'ı olarak katılmalarını sağlar. APE sahipleri, ayrıca oyunlar, ürünler, etkinlikler ve hizmetler dahil olmak üzere APE ekosisteminin özel özelliklerine erişebilirler.

APE, ayrıca üçüncü taraf geliştiricilerin APE ekosistemine katılması için bir araçtır. Token'ı hizmetlerine, oyunlarına ve diğer projelerine teşvik etme amacıyla dahil edebilirler. Örneğin, APE, Animoca Brands tarafından geliştirilen, oynadıkça kazan türü bir mobil oyun olan Benji Bananas'ta oyuncuları teşvik etmek için kullanılmıştır. Benji Bananas, sahiplerinin Benji Bananas oynarken özel token'lar kazanmalarını ve aynı zamanda bu token'ların ApeCoin ile takas edilmesini sağlayacak bir NFT olan Üyelik Geçişi ('Benji Pass') sunmaktadır.

ApeCoin Nasıl Alınır?

ApeCoin'i (APE), Binance, KuCoin, Huobi Global, Coinbase, FTX, Gate.io, Kraken, Paribu, BtcTürk Pro gibi birçok merkezi kripto para borsasından kolayca satın alabilirsiniz.

ApeCoin Kaç TL?

ApeCoin (APE), bu rehberin hazırlandığı sırada kripto para borsası Paribu'da Türk lirası karşısında 106,58 TL'den işlem görmekteydi. Öte yandan APE,  Binance.com borsasında ABD doları karşısında 6,4264 dolardan işlem görmekteydi.

ApeCoin Fiyat Grafiği

Ape Coin fiyat grafiği aşağıda yer almaktadır. Bu fiyat grafiği üzerinden ApeCoin'in geçmişteki fiyat hareketlerini detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

ApeCoin Geleceği

Yatırımcılar, Yuga Labs'ın ApeCoin'i temel token olarak benimsemesiyle, gelecekte token’a daha fazla yardımcı programın eklenmesini bekliyor. Örneğin, APE HODLer'ların pasif gelir sağlanması, daha fazla GameFi uygulaması ve hatta Yuga Labs'ın sahip olduğu diğer NFT IP'leri ile işbirlikleri elde etmeleri için bir stake etme işlevi gibi.

Güncel Apecoin fiyatını 21 Milyon'dan takip edebilirsiniz.

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...