BTCTRY: 2.044.318
ETHTRY: 98.292
XRPTRY: 16,03
Ekstra Görsel
SOLTRY: 4.548
LINKTRY: 439,50
AVAXTRY: 1.114
Ekstra Görsel
GALATRY: 1,44
DOGETRY: 4,86
SANDTRY: 14,05
Ekstra Görsel
DOTTRY: 215,90
CHZTRY: 3,46
BNBTRY: 17.862
Ekstra Görsel
ADATRY: 14,64
MATICTRY: 21,39
UNITRY: 235,50
Ekstra Görsel
LTCTRY: 2.609
GRTTRY: 8,12
BTCTRY: 2.044.318
Ekstra Görsel
ETHTRY: 98.292
XRPTRY: 16,03
SOLTRY: 4.548
Ekstra Görsel
LINKTRY: 439,50
AVAXTRY: 1.114
GALATRY: 1,44
Ekstra Görsel
DOGETRY: 4,86
SANDTRY: 14,05
DOTTRY: 215,90
Ekstra Görsel
CHZTRY: 3,46
BNBTRY: 17.862
ADATRY: 14,64
Ekstra Görsel
MATICTRY: 21,39
UNITRY: 235,50
LTCTRY: 2.609
Ekstra Görsel
GRTTRY: 8,12
Audius Coin Nedir? AUDIO Fiyatı

Audius, başlangıçta POA ağı üzerine kurulmuş, ancak şimdi Solana'da yaşayan merkezi olmayan bir müzik akışı protokolüdür. Audius, şeffaf olmayan müzik hakları mülkiyeti ve sanatçılar ile izleyicileri arasında duran aracılar tarafından rahatsız edilen müzik endüstrisinin verimsizliklerini gidermek için piyasaya sürüldü.

Audius Coin Nedir?

Audius, yerel AUDIO tokenı tarafından desteklenen platformu aracılığıyla sanatçıların, hayranların ve düğüm operatörlerinin çıkarlarını uyumlu hale getirmeyi hedefliyor. Sanatçılar, içerik ve keşif düğümleri tarafından depolanan ve dağıtılan, hayranların ücretsiz olarak dinleyebileceği müzik yükleyebilir. Şu anda Audius, içerik oluşturucuları haftalık trend listelerinde yer almak gibi ödüllerle ödüllendiriyor. Gelecekte, sanatçıların ücretli içerik sunması için stablecoin'leri ve hayranlara özel içeriğe erişme olanağı veren sanatçı tokenlerini entegre etmeyi planlıyor ve potansiyel olarak Rally gibi platformlarla işbirliği yapıyor.

Audius, 2018 yılında Kaliforniya merkezli iki girişimci olan Roneil Rumburg ve Forrest Browning tarafından kuruldu. Roneil Rumburg, blockchain ve AI şirketlerine yatırım yapan erken aşama bir tohum fonu olan Kleiner Perkins'in kurucu ortaklarından biri ve Stanford Üniversitesi mezunudur. Yine bir Stanford mezunu olan Forrest Browning, bir Forbes 30 Under 30 kişisi ve bir kurumsal veri merkezi yönetim platformu olan StacksWare'in kurucu ortağıdır. Ekip, 21 diğer çalışan tarafından tamamlanıyor ve popüler bir elektronik müzik yapımcısı olan deadmau5, Stanford Crypto'nun kurucu ortağı ve MD'si Adam Goldberg ve EA Games'in kurucu ortağı Bing Gordon gibi bir dizi ünlü isim tarafından destekleniyor.

Audius ekosistemi dört ana katılımcıdan oluşur: Sanatçılar, hayranlar, içerik düğümleri ve keşif düğümleri.

Sanatçılar, Audius içerik defterinde içerik yayınlar. Bunu hiçbir ücret ödemeden yapabilirler ve müzik, Spotify ve Google Play Müzik standartlarına kıyasla 320 kb/sn hızında yayınlanır. Audius'un merkezi olmayan doğası nedeniyle, protokol topluluk tarafından göz ardı edilecek bir tahkim sistemi üzerinde çalışıyor olsa da telif hakkı koruması yoktur. Sanatçılar, bonus parçaları denemek veya paylaşmak için Audius'u kullanabilir ve platform, AUDIO staking yapan sanatçılara bağlı olarak, para kazanmayı kolaylaştırmak için sanatçı tokenlarını dahil etmeyi planlamaktadır. Sanatçılar ayrıca tokenların en popüler sanatçılara dağıtıldığı ödül programlarına da katılabilir.

Hayranlar parçaları ücretsiz olarak dinleyebilir ve gelecekte platformda sanatçıların büyümesine katılmak için AUDIO'yu paylaşabilir. Ayrıca doğrulanmış NFT'lerini platform aracılığıyla sergileyebilir ve farklı rozetler kazanabilirler.

İçerik düğümleri, IPFS'nin platforma özgü uzantısı olan AudSP'de içeriğin kullanılabilirliğini korur. Bir sanatçının hayranı, sanatçının adına otomatik olarak yapmak için bu düğümlerden bir dizi seçer, hayran istemciler ise içeriği getirir, kanıt gönderir ve içerik düğümlerine anahtar ister. Sanatçılar ayrıca kendi içerik düğümlerini çalıştırmayı ve içerik dağıtımları üzerinde daha fazla kontrol sağlamayı seçebilirler. İçerik defteri, protokoldeki tüm eylemler için bir kayıt ve tek bir doğruluk kaynağı tutar.

AUDIO Nasıl Alınır?

AUDIO şu anda pek çok popüler kripto para borsasında listelenmiş durumda ve gerekli araştırmaları yaptıktan sonra yatırımcılar bu platformlar aracılığı ile kripto para işlemlerini gerçekleştirebilir.

Audius Coin Fiyatı

Yazının hazırlandığı sırada 0,1354 dolardan işlem gören AUDIO, tüm zamanlar rekorunu 27 Mart 2021 tarihinde 4,99 dolar ile kırdı. AUDIO'nun toplam arzı, mevcut dolaşımdaki 411 milyon AUDIO arzı ile 1 milyar tokendır. Yıllık enflasyon %7'dir ve 50 milyon AUDIO en iyi 10 sanatçı ve hayrana dağıtılmıştır, u'i akış sayısına göre sanatçılara gitmektedir.

AUDIO Nereden Alınır?

AUDIO almak isteyen yatırımcılar Binance, UniSwap, Kucoin, Bitstamp, Paribu ve Poloniex gibi popüler kripto para alım satım platformlarını kullanabilir.

Audius Coin Yorumlar

Özellikle ieçrik üreticiler ve sanatçıların zorlandığı notkaları çözmeye çalışması ile dikkatleri çeken Audius platformunun yerel kripto para birimi AUDIO’nun dikkat çektiği görülüyor. Üreticilere verdiği değer ile dikkat çeken kripto para birimine yatırım yapmadan önce yatırımcıların mutlaka gerekli araştırmaları yapması gerekiyor.

Audius Coin Geleceği

AUDIO’nun geleceğini parlak olduğunu düşünene isimler gibi bazı eleştirilerde bulunana isimlerin olduğu da görülüyor. Kripto para ekosisteminde her an her şey olabileceği için yatırımcıların mutlaka uzun araştırmalar sonrasında yatırım yapması tavsiye ediliyor. 

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...