BTCTRY: 2.109.056
ETHTRY: 101.058
XRPTRY: 16,66
Ekstra Görsel
SOLTRY: 4.720
LINKTRY: 460,60
AVAXTRY: 1.147
Ekstra Görsel
GALATRY: 1,47
DOGETRY: 5,14
SANDTRY: 14,61
Ekstra Görsel
DOTTRY: 221,00
CHZTRY: 3,60
BNBTRY: 18.340
Ekstra Görsel
ADATRY: 15,51
MATICTRY: 22,21
UNITRY: 247,80
Ekstra Görsel
LTCTRY: 2.673
GRTTRY: 8,52
BTCTRY: 2.109.056
Ekstra Görsel
ETHTRY: 101.058
XRPTRY: 16,66
SOLTRY: 4.720
Ekstra Görsel
LINKTRY: 460,60
AVAXTRY: 1.147
GALATRY: 1,47
Ekstra Görsel
DOGETRY: 5,14
SANDTRY: 14,61
DOTTRY: 221,00
Ekstra Görsel
CHZTRY: 3,60
BNBTRY: 18.340
ADATRY: 15,51
Ekstra Görsel
MATICTRY: 22,21
UNITRY: 247,80
LTCTRY: 2.673
Ekstra Görsel
GRTTRY: 8,52
Barcelona Fan Token Nedir?

Son zamanlarda birçok Avrupa kulübü dijital varlıklara yatırım yapmaya başladı. Bazı seçkin kulüpler Metaverse\'de stadyumlar inşa edecek kadar ileri gitti, diğerleri ise hızla büyüyen pazara dahil olmak için iyi bilinen araçlara bağlı kalmayı tercih etti. Bu bağlamda taraftar token'ları, kripto para piyasasındaki en popüler kripto varlıklardan biridir ve Barcelona, taraftarları için Barcelona Fan Token (BAR) ile piyasada en çok alınıp satılan bir fan token'a sahip.

Barcelona Fan Token Nedir?

Taraftar token'ları, sahiplerinin taraftarı olduğu kulüplerle ilgili çeşitli avantajlara ulaşım sağlamasına izin veren kripto varlıklardır. Bu ayrıcalıklar kulüplere göre değişmekle birlikte genel olarak fan token'larının sahiplerine sundukları belirlidir. Barcelona Taraftar Token'ının piyasaya sürülmesi ve ticareti için bir platform sağlayan şirket olan Socios, platformundaki taraftar token’ları Ethereum Blockchain'inde bir "side chain" üzerinde çalıştırmakta ve Ethereum cüzdanları arasında transferi sadece tamsayı olarak gerçekleştirilebilmektedir. Barcelona Taraftar Token (BAR) sahibi taraftarlar, BAR'larını Socios uygulaması üzerindeki cüzdanlara çekerek, kulüp kararlarıyla açılan anketlerde oy kullanılabilmekte ve taraftar token sahipleri bu yöntemle bazı kulüp kararlarında söz sahibi olabilmektedir. Başka bir deyişle, BAR token sahipleri, kulüp kararları üzerinde token'ize edilmiş bir etki payına sahip olur. Token sahibi taraftarlar, ayrıca özel ödüller için birbirleriyle rekabet edebilirler. Barcelona Taraftar Token'ın sağladığı avantajlar arasında, token sahiplerinin Socios uygulaması üzerinden kulübün açtığı anketlerde oy kullanabilmek, maç günü deneyimlerinden faydalanabilmek, maçları VIP konuk olarak izleyebilmek, takımla buluşabilmek, oyuncularla online görüşmeler yapabilmek gibi birçok madde sıralanabilir. BAR sahibi taraftarlar, Socios’un ve kulübün organize ettiği yarışma ve ödüllerden yararlanabilir, maç bileti, forma ve hatıra değeri olan kulüp ürünleri kazanabilir ve dünyanın dört bir yanındaki başka taraftarlarla etkileşime girebilmek gibi birçok avantajdan faydalanabilirler.

Barcelona Fan Token Nereden Alınır?

Diğer kripto para birimlerine benzer şekilde, kullanıcılar şu anda birçok ticaret platformundan Barcelona Fan Token'ı satın alabilmektedir. Barcelona Fan Token'ı başta Binance olmak üzere, FTX, Paribu gibi kripto para borsalarından kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

Barcelona Fan Token Nasıl Alınır?

Barcelona Taraftar Token'ı almak için listelendiği bir borsada veya ticaret platformunda kaydınızın bulunması ve hesabınıza para yüklemeniz gerekmektedir. Barcelona Taraftar Token'ı yukarıda da belirttiğimiz gibi, Binance, FTX, Paribu gibi birçok kripto para borsasından kolay bir şekilde satın alabilirsiniz. Doğrudan Türk lirası ile BAR alım satımı yapmak için yerli kripto para borsalarından Paribu'yu kullanabilirsiniz.

Barcelona Fan Token Yükselir mi?

Türk lirası, Euro veya ABD doları gibi fiat para birimlerinin aksine, Barcelona Fan Token'ın değeri bir merkez bankası gibi tek bir kurum tarafından değil, arz ve talep tarafından veya insanların ödemeye razı oldukları fiyat ile belirlenmektedir.

BAR'ın fiyatı arz ve talebe göre değişirken, Barcelona kulübünün sportif başarılarına göre de değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin Barcelona'nın lig şampiyonu olması veya UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması halinde BAR'ın fiyatı yükselebilir.

Yazım sırasında 4,78 dolardan işlem gören Barcelona Fan Token'ın arzı 40 milyon BAR ile sınırlandırılmıştır ve dolaşımdaki arz şu anda 3 milyon 951 bin 907 BAR'dır. CoinMarketCap'in verilerine göre, Barcelona Fan Token bu rehberin hazırlandığı esnada en büyük 647'nci kripto varlık konumunda.

Fan Token'lar Güvenilir mi?

Barcelona Fan Token'a güç veren Socios, Chiliz Blockchain'inde 50'den fazla fan token'ını piyasaya sürmüş durumda. Listede, Barcelona'nın yanı sıra Paris Saint-Germain, Lazio, Porto, Manchester City gibi seçkin Avrupa takımlarından Dinamo Zagreb ve Galatasaray gibi daha küçük kulüplere kadar birçok kulüp yer alıyor. Socios dışında fan token sektöründe faaliyet gösteren ve spor kulüpleri adına taraftar token\'ı ihraç eden birçok şirket bulunmaktadır.

Bir tür utility token olan fan token'ları, belirli bir ürün ya da hizmete erişmek için kullanılmaktadırlar. Utility token’lar bir yatırım aracı değildir ve elinde bulunduranlar bu token’lara karşılık herhangi bir girişimin sermayesinde hak sahibi değildir, edilen kârdan pay alma hakları yoktur. Token’lar ürün ve hizmetlere erişim için kullanılmaktadırlar. Ürün ve hizmetlerin fiyatları arz talebe göre değiştiği için fiyatlarındaki değişkenlik bu hizmetin karşılığını temsil eder.

Bugüne kadar, özellikle de Socios platformundan çıkarılan taraftar token'ları için taraftarları mağdur edecek herhangi bir güvenlik problemiyle karşılaşılmamıştır. Bu yönüyle özellikle Socios'un kulüpler adına ihraç ettiği fan token'lar güvenilir olarak kabul görmektedir.

Barcelona Taraftar Token (BAR), Barcelano takımının Socios tabanlı ve blockchain kullanan kripto para birimi olarak karşımıza çıkıyor.

Güncel Barcelona Fan Token fiyatını 21 Milyon'dan takip edebilirsiniz.

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...