BTCTRY: 2.285.089
ETHTRY: 115.530
XRPTRY: 20,53
Ekstra Görsel
SOLTRY: 6.047
LINKTRY: 616,00
AVAXTRY: 1.752
Ekstra Görsel
GALATRY: 2,12
DOGETRY: 6,98
SANDTRY: 23,05
Ekstra Görsel
DOTTRY: 311,20
CHZTRY: 4,80
BNBTRY: 20.045
Ekstra Görsel
ADATRY: 21,22
MATICTRY: 32,41
UNITRY: 421,90
Ekstra Görsel
LTCTRY: 3.351
GRTTRY: 13,08
BTCTRY: 2.285.089
Ekstra Görsel
ETHTRY: 115.530
XRPTRY: 20,53
SOLTRY: 6.047
Ekstra Görsel
LINKTRY: 616,00
AVAXTRY: 1.752
GALATRY: 2,12
Ekstra Görsel
DOGETRY: 6,98
SANDTRY: 23,05
DOTTRY: 311,20
Ekstra Görsel
CHZTRY: 4,80
BNBTRY: 20.045
ADATRY: 21,22
Ekstra Görsel
MATICTRY: 32,41
UNITRY: 421,90
LTCTRY: 3.351
Ekstra Görsel
GRTTRY: 13,08
Cronos Coin Nedir? CRO Coin Geleceği

En büyük 25 kripto para arasında yer alan ve 1 doları bir türlü aşamayan popüler borsa altcoininden bahsedeceğiz. Kripto para yatırımcıları tarafından en güvenilir görülen birkaç kripto para türü vardır. Bunların başında da popüler borsaların çıkardığı yerel tokenler yer alıyor. Sermayesi güçlüdür, kurumsal bir yapıya sahiptir ve daha birçok gerekçeyle yatırımcıyı cezbeder.

Cronos Coin Nedir?

Cryptocom isimli kripto para borsasının çıkardığı tokendir. Güney Kore merkezli kripto para borsası özellikle yaptığı milyar dolarlık reklam anlaşmalarıyla adını dünyaya duyurdu. Birçok farklı bölgeye özel çalışmalar yaptı ve kullanıcı tabanını genişletti. Borsanın temellerini Kris Marszalek, Rafael Melo, Gary Or ve Bobby Bao 2016 yılında kuruldu. Üç ortağın da farklı alanlarda uzmanlıkları bulunuyor. Finans, yazılım ve pazarlamayla ilgilenen 3 ismin ortak girişimiyle Kasım 2018 tarihinde CRO token piyasaya sürüldü. Yakın zamana kadar altcoinin ismi Cryptocom (CRO) iken bu değiştirildi.

Borsanın kendi blockchain projesi olan Cronos kripto paranın da ismi oldu. Binance borsasının BNB’si kadar popüler olmasa da birçok yatırımcı özellikle son yapılan anlaşmalardan sonra borsanın daha da büyüyeceği varsayımıyla tokeni incelemeye aldı.

Birçok yatırımcı CRO’yu bir coin olarak tanımlıyor. Ancak CRO ilk olarak Ethereum ağında basılmış bir tokendir. İlerleyen süreçte tüm tokenlerin Cronos platformunda toparlandığını görürsek onun için Cro Coin tanımını daha doğru şekilde kullanabiliriz.

CRO Nasıl Alınır?

CRO yaklaşık 3,6 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahiptir. Günlük işlem hacmi 36 milyon dolara kadar düşse de birçok kripto para borsasından temin edilebiliyor. Hatta UniSwap gibi merkezi olmayan borsalardan da mülkiyeti size ait cüzdanları kullanarak satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Elbette merkezi borsalardan alım yapabilmeniz için üyelik ve KYC süreçlerini tamamlamanız gerekecek. Ardından borsa hesabınıza kripto para veya nakit görerek CRO Coin alımı yapabilirsiniz.

Tek dikkat etmeniz gereken hacim bakımından en yoğun borsa ve pariteleri tercih etmek olacaktır.

Cronos Coin Hangi Borsalarda?

Herhangi bir altcoin için borsa seçimi yapacağınızda mutlaka ilgili kripto paranın hacim değerlerini de inceleyin. Herhangi bir altcoin X borsasında çok düşük hacimle işlem görüyorsa muhtemelen o kripto parayı küresel fiyatının çok üzerinde almak zorunda kalabilirsiniz. CRO Coin’i listeleyen en büyük kripto para borsalarını “hacim” büyüklüğüne göre aşağıda görüyorsunuz.

·         Upbit (KRW)

·         CryptoCom (USDT)

·         OKX (USDK)

·         Coinbase (USD)

·         OKX (USDT)

Parantez içindekiler hangi paritede CRO alım/satımının daha yoğun olduğunu gösteriyor.

Cronos Coin Geleceği

Dünyanın hacim bakımından en büyük kripto para borsası olan Binance henüz CRO Coin’i platformunda listelemedi. En büyük 25 kripto para arasında 23’üncü sırada olan CRO için bu büyük bir potansiyeldir. Eğer yakın zamanda Binance borsası bu kripto parayı listelerse altcoinin fiyatında etkileyici hareketler görülebilir. SHIB dahil birçok altcoin ATH seviyelerine Binance listelemesinin ardından ulaşmıştı.

Bunun dışında halen geliştirilen Cronos projesi bulunuyor. Eğer borsa bu blockchain projesini dikkate alır ve büyütürse ilerleyen süreçte Binance Smart Chain tarzı bir ekosisteme de dönüştürebilir. Bu durum elbette CRO fiyatını olumlu etkiler.

Ancak CRO için her şey toz pembe değil. Yüz milyonlarca doları büyük anlaşmalara harcamak marka bilinirliği açısından güzeldir. Ancak kripto para piyasaları büyük bir kışa girerse kenarda kötü gün akçesi de bulundurmak gerekiyor. Cryptocom bunu pek öngörmemiş olacak ki, son kripto çöküşünde personel sayısını önemli ölçüde azalttı. Örneğin 700 milyon dolarlık American Airlines Arena anlaşması yapılmamış olsaydı bugünlerde personellerini azaltmak zorunda kalmayabilirdir.

Öte yandan şirketin 20 yıla varan süreler için yaptığı yüz milyonlarca dolarlık anlaşmalar, uzun vadede daha fazla büyüme beklediklerine işaret ediyor.

Cronos Coin Ne Zaman Çıktı?

2018 yılı sonunda piyasaya sürüldü. O günlerde 0,03 dolar gibi oldukça mütevazi bir fiyattan alıcı buluyordu. 2019 yılının ilk çeyreği bitmeden 0,01 dolara kadar yükseldi. Asıl rallisini ise geçtiğimiz yılın ilk boğa koşusunda yaptı. Kripto para borsasının altcoini 2021 Nisan ayında 0,23 doları aştı. Bitcoin’in ATH tazelediği ikinci yükseliş günlerinde de 1 doları hedeflemesine rağmen bunu başaramadı. Yüz milyonlarca dolarlık reklam anlaşmalarına rağmen fiyatı 0,96 dolar civarında ATH’ı gördü.

CRO Coin çıktığı günden bu yana 0,01149 dolar ile 0,9698 dolar arasında harekete etti. Maksimum arzı 30,2 milyardır ve bunun

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...