BTCTRY: 2.106.379
ETHTRY: 102.870
XRPTRY: 17,44
Ekstra Görsel
SOLTRY: 4.717
LINKTRY: 484,50
AVAXTRY: 1.166
Ekstra Görsel
GALATRY: 1,55
DOGETRY: 4,94
SANDTRY: 15,23
Ekstra Görsel
DOTTRY: 225,30
CHZTRY: 3,89
BNBTRY: 19.973
Ekstra Görsel
ADATRY: 15,60
MATICTRY: 23,86
UNITRY: 257,40
Ekstra Görsel
LTCTRY: 2.802
GRTTRY: 8,67
BTCTRY: 2.106.379
Ekstra Görsel
ETHTRY: 102.870
XRPTRY: 17,44
SOLTRY: 4.717
Ekstra Görsel
LINKTRY: 484,50
AVAXTRY: 1.166
GALATRY: 1,55
Ekstra Görsel
DOGETRY: 4,94
SANDTRY: 15,23
DOTTRY: 225,30
Ekstra Görsel
CHZTRY: 3,89
BNBTRY: 19.973
ADATRY: 15,60
Ekstra Görsel
MATICTRY: 23,86
UNITRY: 257,40
LTCTRY: 2.802
Ekstra Görsel
GRTTRY: 8,67
Decentraland Nedir? Mana Coin Alınır Mı?

Decentraland, 90.601 parsel araziden oluşan merkeziyetisiz bir 3D sanal gerçeklik platformu olarak tanımlanabilir. Merkeziyetsiz bölgedeki sanal emlak arazileri, Ethereum ekosistemi üzerine inşa edilmiş ve projenin tokeni MANA tarafından satın alınabilen NFT\'lerdir. Proje, Decentraland Vakfı tarafından yönetliliyor ve  2020 yılının Şubat ayında  halka açık hale geldi. Decentraland, yeni bir sanatsal ortam, iş fırsatı veya eğlence kaynağı arayan içerik oluşturucular, işletmeler ve bireyler için tasarlandı.

Decentraland Nedir?

Decentraland, 2017\'de gerçekleştirilen 24 milyon dolarlık ilk coin arzının (Initial Coin Offering, ICO) ardından piyasaya sürüldü. Decentraland platformunda, kullanıcılar içerik ve uygulamalar oluştururken, bunlardan para kazanma şansı elde ederler. Proje, kendisini Ethereum Blockchain\'i tarafından desteklenen bir sanal gerçeklik platformu olarak tanımlıyor. Bu sanal dünyada, kullanıcılar daha sonra gezebilecekleri, üzerine inşa edebilecekleri ve para kazanabilecekleri araziler satın alabilirler.  Kullanıcıların Decentraland içerisinde satın aldığı arazilere ise LAND adı verilir. Ekosistemin kripto para birimi MANA ise, LAND satın almak için  kullanılır. LAND, tıpkı bir NFT sistemi gibi işler, ERC721 üzerine inşa edilmiştir ve bölünemez, kopyalanamaz, limitli oranda bulunur.

MANA, takas edilemeyen ERC-721 LAND tokenlarını almak için yakılması gereken bir ERC-20 tokeni olarak tanımlnabilir. MANA tokenlari, Decentraland pazarında bir dizi avatar, giyilebilir cihaz, isim ve farklı ürünlerde ödem yapmak için de kullanılabiliyor. Decentraland, yapısı gereği belirli sınırları olan, 3 boyutlu, pek çok farklı ticarete sahne olabilen bir metaverse oyun projesidir. Tüm parseller, topluluk üyelerine aittir ve Decentraland içerisindeki kullanıcılar tarafından MANA  kullanılarak satın alınabilir. Arazilerin tamamının kullanıcılara ait olması, Decentraland’in demokratik ve merkeziyetsiz bir yapıda olmasını sağlıyor.

Decentraland, kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurmasına, etkileşime girmesine, içerik oluşturmasına ve oyun oynamasına olanak tanıyan bir metaverse projesidir. Platform ayrıca, kullanıcıların küresel çapta birçok ekonomik işlem gerçekleştirebilecekleri ve oluşturdukları içerik ve uygulamalardan para kazanabilecekleri sanal bir ekonomiye ev sahipliği yapıyor. Decentraland, her ikisi de projedeki kritik görevlerinden ayrılan, ancak hala projede danışman olarak görev yapan Ariel Meilich ve Esteban Ordano tarafından ortaklaşa kuruldu. Ariel Meilich daha önce 2017 ve 2020 yılları arasında Decentraland\'da proje lideri olarak çalıştı. Meillich ayrıca tanınmış bir Silikon Vadisi girişim fonu olan Charles River Ventures\'ta analist olarak uzun yıllar görev aldı.

Decentraland Nasıl Alınır?

MANA’yı, Ethereum Blockchain’ini (ERC20 standardını) destekleyen merkezi veya merkeziyetsiz borsadan satın alabilirsiniz. Ayrıca, Ethereum ekossitemini destekleyen kripto para cüzdanlarında veya satın aldığınız platformda da saklayabilirsiniz

Decentraland Geleceği

MANA, son dönemlerdeki projeleri, güncellemeleri ve ortaklıklarıyla kripto para sektöründeki en büyük metaverse projesi haline geldi. MANA fiyatı, özellikle metaverse sektörünün popülarite yakaladığı  son zamanlarda ivme kazandı. Decentraland’ın artan popülaritesi, MANA fiyatına yansıyabilir. Proje, aynı zamanda yakın zamanda Hollywood’ta önemli bir filmde rol alacak. Uzun vadede sanal evrenlerin geleceğinin parlak olduğu ve bu alana çok fazla yatırımların da söz konusu olduğu göz önünde bulundurulduğunda, güncellemeler ve projeler devam ederse Decentraland için de gelecek parlak olabilir.  Sanal dünyaya olan ilgi, 2021’in ikinci yarısından itibaren arttı.

Decentraland Yorumları

Bir yatırım bankacılığı şirketi olan Citibank, birçok değişken faktörü göz önünde bulundurarak metaverse sektörününe dair çarpıcı bir rapor yayınladı. Citibank metaverse sektörünün 2030 yılına kadar 8 trilyon dolar ile 13 trilyon dolar arasında büyüyebileceğini tahmin ediyor. Metaverse kullanıcılarının sayısı ise beş milyara ulaşabilir. Grayscale tarafından yayınlanan bir araştırma raporu, Metaverse kullanıcılarının sayısının bir buçuk yılda 10 kat arttığını ileri sürüyor. Grayscale raporu ayrıca, Metaverse sektörünün mevcut oranda büyümeye devam etmesi halinde, gelecek yıla kadar trilyon dolarlık bir endüstri haline gelebileceği öngörüyor. Mana, piyasaya sürüldüğünden beri istikrarla işlem görüyor. Mana Coin TRY kuruda uzun süre yükselişini sürdürmeyi başardı.  Tüm bu sebeplere baktığımızda ve Metaverse evrenlerinin gün geçtikte popülerleşmesi sonucu MANA\'nın geleceği umut vaat ediyor

Güncel MANA fiyatını 21 Milyon'dan takip edebilirsiniz.

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...