BTCTRY: 2.121.016
ETHTRY: 102.077
XRPTRY: 16,68
Ekstra Görsel
SOLTRY: 4.747
LINKTRY: 460,80
AVAXTRY: 1.158
Ekstra Görsel
GALATRY: 1,47
DOGETRY: 5,06
SANDTRY: 14,70
Ekstra Görsel
DOTTRY: 222,80
CHZTRY: 3,63
BNBTRY: 18.503
Ekstra Görsel
ADATRY: 15,58
MATICTRY: 22,26
UNITRY: 249,80
Ekstra Görsel
LTCTRY: 2.684
GRTTRY: 8,61
BTCTRY: 2.121.016
Ekstra Görsel
ETHTRY: 102.077
XRPTRY: 16,68
SOLTRY: 4.747
Ekstra Görsel
LINKTRY: 460,80
AVAXTRY: 1.158
GALATRY: 1,47
Ekstra Görsel
DOGETRY: 5,06
SANDTRY: 14,70
DOTTRY: 222,80
Ekstra Görsel
CHZTRY: 3,63
BNBTRY: 18.503
ADATRY: 15,58
Ekstra Görsel
MATICTRY: 22,26
UNITRY: 249,80
LTCTRY: 2.684
Ekstra Görsel
GRTTRY: 8,61
Loopring Coin Nedir? Nereden Alınır?

LRC, merkezi olmayan kripto borsalarının oluşturulması için tasarlanmış açık protokol olan Loopring'in Ethereum tabanlı kripto para birimi olarak tanımlanabilir.

LRC Coin Nedir?

2020 yılında, tüm kripto para piyasasının ortalama günlük işlem hacmi yaklaşık 50-200 milyon dolar aralığında bulunuyordu. Bu işlemlerin çoğu, kullanıcıların fonlarını depolayan ve alım ve satım emirlerinin eşleşmesini kolaylaştıran özel şirketler tarafından işletilen çevrimiçi platformlar olan merkezi kripto para borsalarında gerçekleştiriliyor.

Loopring’in açıklamalarına göre bu tür platformların hepsinde ortak olan bir takım dezavantajlar var ve Loopring de bu dezavantajları olabildiğince ortadan kaldırmak amacıyla kuruldu.

Loopring'in hedefi, merkezileştirilmiş emir eşleştirme ile merkezi olmayan blok zincir üzerinde emir yerleşimini hem merkezi hem de merkezi olmayan borsaların en iyi yönlerini alacak hibritleştirilmiş bir üründe birleştirmek.

Bunların yanında LRC token’ları, Ağustos 2017'de bir ilk kripto para arzı (ICO) sırasında halka açık hale gelirken, Loopring protokolü ilk olarak Aralık 2019'da Ethereum ana ağında başlatıldı.

Loopring'in arkasındaki ana fikir, benzersiz avantajlarından yararlanacak ve verimsizlikleri ortadan kaldıracak bir protokol oluşturmak için merkezi ve merkezi olmayan kripto para birimi borsalarının unsurlarını birleştirmek.

Merkezi borsalar şu anda kripto işlem hizmetleri için ana çalışma alanı olarak görülüyor. Son derece popüler ve kullanışlı olsa da açıklamalara göre merkezi bir borsa kullanmak bir dizi risk taşıyor olabilir. Bu borsalar, kullanıcıların fonlarını para yatırma ve çekme noktaları arasında tuttukları için, potansiyel hacker saldırıları, borsa içindeki kötü niyetli aktörler veya düzenleyici müdahaleler nedeniyle bu fonlar kısmen veya tamamen kaybolma riski altında olabilir.

Loopring de bu sorunları çözme hedefi ile yola çıktı. Loopring protokolü, yenilikçi hibrit çözümler aracılığıyla verimsizliklerini azaltırken veya ortadan kaldırırken, merkezi olmayan borsaların avantajlarını korumayı amaçlar. Loopring, emirleri merkezi bir şekilde yöneterek, işlemleri blok zincirinde yerleştirerek ve bire karşı bir işlem çiftine izin vermek yerine 16'ya kadar emiri dairesel işlemlerde birleştirerek, emir yürütme verimliliğini artırmayı hedefliyor.

LRC Coin Nasıl Alınır?

Loopring coin kripto para borsaları aracılığı ile alınabilir. LRC Coin, Binance, Coinbase, FTX, Paribu, Gate.io, Kraken, Gemini ve BtcTürk gibi pek çok kripto para borsasında mevcut durumda. LRC coin almak için kullanmayı tercih ettiğiniz kripto para işle platformundaki işlem çiftlerinden faydalanabilirsiniz. Örneğin; borsada LRC/USDT işlem çifti mevcut ise USDT’lerini ile LRC coin alımı yapabilirsiniz.

Loopring Coin Hangi Ülkenin?

Loopring protokolünün geliştirilmesini yöneten Loopring Foundation'ın kurucusu ve şu anki CEO'su, Çin'in Şanghay kentinde yaşayan bir yazılım mühendisi ve girişimci olan Daniel Wang'dır. Wang, Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden bilgisayar bilimleri alanında lisans derecesine ve Arizona Eyalet Üniversitesi'nden aynı alanda yüksek lisans derecesine sahip.

Loopring üzerinde çalışmaya başlamadan önce Wang, büyük teknoloji şirketlerinde birden fazla yönetim ve yönetici pozisyonunda bulundu: Tıbbi cihaz üreticisi Boston Scientific'te lider yazılım mühendisiydi, Çin e-ticaret devi JD.com'un yanı sıra Google'da teknoloji lideri ve kıdemli yazılım mühendisi olarak görev yaptı.

Dolayısıyla Loopring’in ve LRC coin’in Çin temelli bir oluşum olduğu ifade edilebilir.

Loopring Coin En Yüksek Kaç TL Oldu?

LRC coin rekor seviyesini 10 Kasım 2021 tarihinde 3,83 dolar ile görürken, Türk Lirası bazında da rekorunu yine 10 Kasım 2021’de 65,8 TL ile gördü. Bununla birlikte LRC coin’in TL bazında en düşük seviyesi 18 Aralık 2019’da 0,34 TL ile görüldü.

Yazının kaleme alındığı sırada ise 9 TL olan LRC coin, dolar karşısında da 0,52 USD’den işlem görüyor.

LRC Geleceği

Merkezsiz borsaların popüleritesi günden güne artıyor. Çünkü son zamanlarda merkezi kripto para borsalarının yani CEX’lerin düzenleyici kurumlar tarafından baskı altında olduğu görülüyor. Bu sebeple de LRC gibi DEX token’lara ilginin artabileceği düşünülüyor.

Analistler LRC coin’in geleceğinin parlak olduğunu ifade etseler de yatırımcıları her zaman temkinli olmaları konusunda uyarıyor.

Güncel LRC coin fiyatını 21 Milyon'dan takip edebilirsiniz.

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...