BTCTRY: 2.172.506
ETHTRY: 105.931
XRPTRY: 17,85
Ekstra Görsel
SOLTRY: 5.124
LINKTRY: 500,60
AVAXTRY: 1.274
Ekstra Görsel
GALATRY: 1,65
DOGETRY: 5,24
SANDTRY: 16,19
Ekstra Görsel
DOTTRY: 240,20
CHZTRY: 4,08
BNBTRY: 19.773
Ekstra Görsel
ADATRY: 16,46
MATICTRY: 24,37
UNITRY: 263,20
Ekstra Görsel
LTCTRY: 2.824
GRTTRY: 9,51
BTCTRY: 2.172.506
Ekstra Görsel
ETHTRY: 105.931
XRPTRY: 17,85
SOLTRY: 5.124
Ekstra Görsel
LINKTRY: 500,60
AVAXTRY: 1.274
GALATRY: 1,65
Ekstra Görsel
DOGETRY: 5,24
SANDTRY: 16,19
DOTTRY: 240,20
Ekstra Görsel
CHZTRY: 4,08
BNBTRY: 19.773
ADATRY: 16,46
Ekstra Görsel
MATICTRY: 24,37
UNITRY: 263,20
LTCTRY: 2.824
Ekstra Görsel
GRTTRY: 9,51
Pax Gold Nedir? PAXG Yorumları

NFT'ler ve kripto paralar gibi modern yatırım seçenekleri son yıllarda popülerlik kazanırken, 2021'de altına olan talebin 4 bin metrik tonun üzerine çıkmasıyla fiziki emtialara olan ilginin hala oldukça yüksek olduğu görülüyor. Küresel olarak, kripto para piyasasının değeri 2021 yılında 2 trilyon doları aştı. Bu yükselişle birçok yatırımcı şu soruyla karşı karşıya kaldı: kripto para mı yoksa altın mı almalı? PAX Gold (PAXG), değeri doğrudan fiziki altına endeksli bir kripto para ile hibrit yatırım seçeneği sunmanın bir yolunu buldu. Bu nedenle PAXG, geleneksel yatırım seçeneklerine alışkın yatırımcılara bile çekici geldi. Bu rehberde PAX Gold'u ele alacak ve bir yatırım olarak uygulanabilirliğini inceleyeceğiz.

Pax Gold Nedir?

PAX Gold (PAXG), Paxos tarafından ihraç edilen değeri gerçek dünya varlığına 1:1 oranında endeksli bir token'dır. Bir PAXG token'ı, Brink'in profesyonel kasalarında tutulan London Good Delivery standartına dayalı altın külçesinin bir ons'unu temsil etmektedir. Yatırımcılar, Paxos Trust Company tarafından tutulan altının bir kısmının yasal mülkiyet haklarını temsil eden PAXG token alabilmektedirler. PAXG token'ı gerçek, fiziki altını temsil ettiğinden değeri, altının gerçek zamanlı piyasa değerini takip etmektedir.

PAXG token'ı yatırımcılarına bir kripto varlığın hareketliliği ve hızı ile altın külçelerinin gerçek fiziki mülkiyetinin avantajını sunar. PAXG token sahipleri, fiziki altın külçelerin kısmi mülkiyetine sahip olabilir ve token'larını Paxos platformunda tahsis edilmemiş altın, tahsis edilmiş altın veya fiat para birimine (ve tam tersi) dönüştürebilir. Bu dönüştürme işlemi hızlı, verimli ve uzlaşma riskinden yoksundur.

Bir PAXG token sahibi, Ethereum cüzdan adresini PAXG arama aracına girerek herhangi bir zamanda tonozlu altınlarının seri numarasını, değerini ve fiziki özelliklerini arayabilir.

PAX Gold, Ethereum Blockchain'i üzerinde çalışmaktadır. PAXG token'ı, standart ERC20 protokolünü kullanarak geliştirilmiştir ve tüm işlemler Ethereum ağı tarafından belirlenen akıllı sözleşme kurallarına göre çalışır.

Her PAXG token'ı, Brink'in kasalarında tutulan bir altın külçesinin bir onsunu temsil etmektedir. Daha küçük miktarlarda altın almak isteyenler için fiziki perakendeciler yatırımcıların token'larını kullanmalarına yardımcı olabilir. PAXG, akıllı sözleşmelere erişim de dahil olmak üzere Ethereum ile aynı fikir birliği protokolünü ve Blockchain özelliklerini kullanır.

Paxos, olası dolandırıcılık ve kara para aklama olaylarını araştırmak için her PAXG işlemini üçüncü taraf analitik araçları aracılığıyla kontrol eder ve inceler. Ayrıca, geliştiricilerin hataları ve güvenlik açıklarını belirlemek için kaynak kodu analiz edildiği düzenli akıllı sözleşme denetimleri yapılmaktadır.

Paxos, PAXG token'ların oluşturulması ve imhası için küçük bir işlem ücreti alır (Blockchain'e gönderilen PAXG miktarının yaklaşık yüzde 0,02'si kadar). Kullanıcılar, ayrıca token'larını Ethereum'da taşımak için zincir üstü işlem ücreti öder.

PAXG Nasıl Alınır?

PAX Gold, başta dev kripto para borsası Binance olmak üzere, FTX, KuCoin, Kraken, Gemini, Bybit, Bitget, BtcTurk gibi birçok merkezi kripto para borsalarının yanı sıra, UniSwap gibi merkeziyetsiz kripto para borsalarından fiat para veya belirli kripto paralar karşılığında alınıp satılabilmektedir.

Pax Gold Kim Kurdu?

Pax Gold'un kurucusu ve ihraççısı New York merkezli bir finans ve teknoloji şirketi Paxos Trust Company'dir.

Pax Gold Nereden Alınır?

PAX Gold, Binance, FTX, KuCoin, Kraken, Gemini, Bybit, Bitget, BtcTurk gibi merkezi kripto para borsalarının yanı sıra, UniSwap gibi merkeziyetsiz kripto para borsalarından alınıp satılabilmektedir.

PAXG Yorumları

Altın, kısa vadede yüksek volatilite göstererek aşağı ve yukarı yönde kafa karıştırıcı fiyat hareketleri yapma eğiliminde olsa da uzun vadede değerini her zaman korumuş bir varlıktır. Bu nedenle birçok yatırımcı altını enflasyona karşı bir korunma aracı (hedge) olarak kullanmaktadır.

Altın fiyatları genellikle tahvil ve hisse senedi gibi geleneksel kağıt yatırımlarının değerinde düşüşe neden olan olaylara tepki olarak yükselmektedir. Bu nedenle, bir altın yatırımını çeşitlendirilmiş bir yatırım portföyünün önemli bir parçası olarak düşünülebilir. Bu strateji, piyasalardaki olası bir düşüş sırasında daha volatil varlıklardan kaynaklanan kayıpları hedgelemede son derece etkilidir.

PAXG, yatırımcılara Blockchain teknolojisiyle desteklenen kripto varlıkların likidite, güvenlik ve bölünebilirliğine ek olarak fiziki altının değerine erişim imkanı verir. Öte yandan PAX Gold alıp tutmak fiziki altın veya fiziki altın külçesi alıp tutmaya kıyasla daha avantajlıdır. Bu avantajlar aşağıdaki şekilde sıralanabilir.

Yüksek Erişilebilirlik

Ethereum Blockchain'i üzerinde bir ERC20 token'ı olarak inşa edilen PAXG, dünyanın her yerinden 7/24 taşınabilir veya alınıp satılabilir. Düşük miktarlarda yatırım imkanı, herkesin London Good Delivery standartları kapsamında LBMA tarafından akredite edilmiş bir altın külçesinin bir parçasına sahip olmasını sağlar.

Güvenilirlik

Paxos, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından düzenlenmiş bir değer saklama ve menkul kıymet şirketidir. PAX Gold token'ı, dünyanın en güvenli kasalarında tutulan, değeri tahsis edilen altın tarafından da tamamen desteklenen bir kripto varlıktır. Ulusal düzeyde bir denetçi, her ay eşleşen bir PAXG ve temel altın arzının varlığına onay vermek üzere denetleme yapar.

Kullanılabilirlik

PAX Gold, LBMA onaylı Good Delivery altın külçeleri için kullanılabilecek ilk ve tek altın token'ıdır. Daha küçük miktarlar, fiziki altın perakendecilerinden oluşan bir ağ aracılığıyla da rahatlıkla kullanılabilir. Paxos müşterileri, PAXG'yi her zaman mevcut altın fiyatları üzerinden ABD doları karşılığında kullanabilirler. Kurumsal müşteriler, ayrıca PAXG token'larını tahsis edilmemiş Loco London Gold için de kullanabilirler.

Esneklik

PAXG sahipleri, Paxos platformu aracılığıyla PAXG'yi kolayca kullanabilir veya fiat, fiziki veya tahsis edilmemiş altına dönüştürebilir. PAXG, ERC20 token'larının desteklendiği her yerde kullanılabilir. PAX Gold token'ları, popüler kripto para borsalarında diğer kripto varlıklar karşısında da alınıp satılabilmektedir.

Düşük İşlem Ücretleri

Paxos, Paxos cüzdanında PAXG token'larını oluşturulması ve kullanılması için son derece rekabetçi bir işlem ücreti yapısı (hacim seviyelerine göre yüzde 0,03 ila 1 arası) sunar. Ayrıca, Ethereum işlem ücretleri (yüzde 0,02) ve sıfır depolama ücreti ile sunulmaktadır. Diğer ERC20 token'larında olduğu gibi, zincir üstü işlemler için nominal Ethereum gas ücreti alınır.

Özetle, PAX Gold'un benzersiz değer teklifi, hem geleneksel hem de modern yatırımcıların kişisel hedeflerinden ve tercihlerinden ödün vermeden günümüzün trendlerine ayak uydurabilmelerini sağlamaktadır. Bir kripto varlıkla temsil edilen gerçek altın varlıklarıyla, her iki dünyanın en iyisi olan tek bir yatırımda fiziki ve kripto paralara sahip olunabilir.

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...