BTCTRY: 2.106.775
ETHTRY: 102.762
XRPTRY: 17,29
Ekstra Görsel
SOLTRY: 4.690
LINKTRY: 478,80
AVAXTRY: 1.163
Ekstra Görsel
GALATRY: 1,55
DOGETRY: 4,93
SANDTRY: 15,13
Ekstra Görsel
DOTTRY: 224,00
CHZTRY: 3,86
BNBTRY: 19.976
Ekstra Görsel
ADATRY: 15,48
MATICTRY: 23,65
UNITRY: 255,40
Ekstra Görsel
LTCTRY: 2.776
GRTTRY: 8,74
BTCTRY: 2.106.775
Ekstra Görsel
ETHTRY: 102.762
XRPTRY: 17,29
SOLTRY: 4.690
Ekstra Görsel
LINKTRY: 478,80
AVAXTRY: 1.163
GALATRY: 1,55
Ekstra Görsel
DOGETRY: 4,93
SANDTRY: 15,13
DOTTRY: 224,00
Ekstra Görsel
CHZTRY: 3,86
BNBTRY: 19.976
ADATRY: 15,48
Ekstra Görsel
MATICTRY: 23,65
UNITRY: 255,40
LTCTRY: 2.776
Ekstra Görsel
GRTTRY: 8,74
Polkadot Nedir? DOT Coin Yorumları

Polkadot, dijital varlıkların zincirler arası aktarımını kolaylaştıran ve blokzincirlerinin birlikte çalışılabilir olmasını sağlayan, açık kaynaklı ve ölçeklenebilir bir blokzinciri protokolüdür. 

Polkadot Nedir?

Relay chain ve parachain'ler (paralel zincirler) başta olmak üzere pek çok bileşenden oluşur. Polkadot, İsviçre merkezli Web3 Vakfı tarafından geliştirilmektedir. Projenin başındaki isim, aynı zamanda Ethereum'un kurucu ortaklarından biri olan Gavin Wood'tur. Aynı zamanda projenin ekibinde, kripto ekosisteminde önemli tecrübeler sahip birçok yer almaktadır. Protokolün yerel kripto para birimi DOT'tur. Şu anda dolaşımda 1 milyardan fazla DOT bulunmaktadır. DOT, şu anda piyasa değeri bakımından kripto ekosisteminin 10. en büyük kripto para birimidir.

Polkadot Nasıl Alınır?

DOT, halihazırda hem global ölçekte faaliyet gösteren, hem de Türkiye merkezli birçok kripto para borsasında listelenmektedir. DOT coin'i listeleyen herhangi bir kripto para borsasında onaylı bir hesap açan her yatırımcı, kolaylıkla DOT coin alım-satımı yapabilmektedir. Henüz hangi kripto para borsasını kullanmaya karar vermemiş kullanıcılar, 21Milyon.com'u ziyaret ederek Türkiye'de faaliyet gösteren kripto para borsalarına ve bu kripto para borsalarında işlem gören kripto para birimlerine ilişkin çeşitli verilere erişerek konuya ilişkin daha detaylı bir bilgi sahibi olabilirler. Ayrıca platform, çeşitli farklı kriterleri baz alarak bu kripto para borsalarını objektif bir şekilde değerlendirip bir puanlama da yapıyor. Bu puanlamaya ise "21Milyon.com Puanı" deniyor. Ek olarak platformda kullanıcılar, "Haberler" sekmesi aracılığı ile kripto ekosisteminde yaşanan güncel gelişmeleri rahatlıkla takip edebiliyor.

Polkadot Yorumları

Polkadot, kripto ekosisteminin uzun yıllardır en önemli projelerinden biridir. Projenin başındaki isim, Ethereum'un da kurucu ortaklarından biri olan Gavin Wood'dur ve projede kripto ekosisteminde önemli tecrübeleri olan isimler yer almaktadır. Dolayısıyla seneler içerisinde de önemli bir mesafe kateden Polkadot, halihazırda kripto para piyasasında oldukça kritik bir öneme sahiptir. Ancak elbette ki kripto para birimlerinin yüksek risk barındıran bir yatırım aracı oldukları unutulmamalıdır.

Polkadot Geleceği

Zincirler arası dijital varlık aktarımını kolaylaştıran ve blokzincirlerin birlikte çalışabilir olmasına olanak sağlayan, ölçeklenebilir bir blokzinciri olan Polkadot, seneler içerisinde önemli bir mesafe katetmiştir. Projenin başında Gavin Wood'un olması ve ekip içerisinde tecrübeli isimlerin yer alması, Polkadot adına oldukça önemlidir. Ancak Polkadot, her ne kadar kripto ekosisteminin şu anda en önemli projelerinden biri olsa da kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla yüksek risk taşıdıkları bilinmelidir. Bu yazı da herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. Yatırımcılar, söz konusu risk faktörünü göz önünde bulundurmalı ve herhangi bir işlem gerçekleştirmeye karar verdiyse de işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Polkadot Fiyat Grafiği

Kasım 2021 tarihinde 55 dolar ile tüm zamanların en yüksek fiyat seviyesine ulaşan DOT, kripto para piyasasının son aylarda güçlü bir ayı piyasasına girmesi ile birlikte çoğu kripto para birimi gibi oldukça yüksek oranlarda değer kaybetmiştir. Bu süreçte Bitcoin (BTC), 17.600 dolar seviyelerine kadar ve Ethereum (ETH) ise de 880 dolar fiyat seviyelerine kadar gerilemiştir. Yazının yazıldığı zaman dilimi içinde ise DOT, 9,4 dolar seviyelerinden işlem görmektedir.

Polkadot ATH?

DOT, CoinMarketCap verilerine göre Kasım 2021 tarihinde 55 dolar ile tüm zamanların en yüksek fiyat seviyesine (ATH: All Time High) ulaşmıştır. Ancak DOT da kripto para piyasasının güçlü bir düşüş ivmesi kazanması ile birlikte çoğu kripto para birimi gibi son aylarda oldukça yüksek oranlarda değer kaybetmiştir. Piyasa değeri bakımından kripto ekosisteminin 10. en büyük kripto para birimi olan DOT'un bu süreçte ATH seviyesinden bu yana kaydettiği değer kaybı,

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...