BTCTRY: 2.090.728
ETHTRY: 102.357
XRPTRY: 17,07
Ekstra Görsel
SOLTRY: 4.780
LINKTRY: 485,30
AVAXTRY: 1.154
Ekstra Görsel
GALATRY: 1,51
DOGETRY: 4,89
SANDTRY: 14,92
Ekstra Görsel
DOTTRY: 224,10
CHZTRY: 3,78
BNBTRY: 19.832
Ekstra Görsel
ADATRY: 15,39
MATICTRY: 22,97
UNITRY: 253,30
Ekstra Görsel
LTCTRY: 2.725
GRTTRY: 8,65
BTCTRY: 2.090.728
Ekstra Görsel
ETHTRY: 102.357
XRPTRY: 17,07
SOLTRY: 4.780
Ekstra Görsel
LINKTRY: 485,30
AVAXTRY: 1.154
GALATRY: 1,51
Ekstra Görsel
DOGETRY: 4,89
SANDTRY: 14,92
DOTTRY: 224,10
Ekstra Görsel
CHZTRY: 3,78
BNBTRY: 19.832
ADATRY: 15,39
Ekstra Görsel
MATICTRY: 22,97
UNITRY: 253,30
LTCTRY: 2.725
Ekstra Görsel
GRTTRY: 8,65
Polygon (MATIC) Coin Nedir?

Daha önce Matic Network olarak bilinen Polygon, Ethereum ölçeklendirme ve altyapı geliştirme için yapılandırılmış ve kullanımının kolay olması amaçlanan bir platform olarak tanımlanıyor. Temel bileşeni ise çoklu uygulama türleri oluşturmayı destekleyen modüler, esnek bir çerçeve olan Polygon SDK olarak karşımıza çıkıyor.

Polygon Nedir?

Polygon kullanılarak optimistic rollup chain’ler, ZK rollup chain’ler, bağımsız zincirler veya geliştirici tarafından ihtiyaç duyulan diğer herhangi bir alt yapı oluşturulabilir. Öte yandan Polygon, Ethereum\'u etkili bir şekilde tam teşekküllü bir çok zincirli sisteme dönüştürür. Bu çok zincirli sistem, Ethereum\'un güvenliği, canlı ekosistemi ve açık kaynak kodunun avantajlarıyla Polkadot, Cosmos, Avalanche gibi diğer projelere benziyor.

Buna ek olarak projenin kripto para birimi MATIC sistemi güvence altına alarak ve yönetişimi sağlayarak giderek daha önemli bir rol oynayacak.

Öte yandan Polygon (eski adıyla Matic Network), Binance ve Coinbase tarafından desteklenen bir Katman 2 ölçeklendirme çözümü olarak da tanımlanabilir. Proje, birçok blok zincirindeki ölçeklenebilirlik sorunlarını çözerek kripto para birimlerinin toplu olarak benimsenmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Polygon, Plasma Framework’ü ve proof of stake blok zinciri mimarisini birleştiriyor. Ethereum\'un kurucu ortağı Vitalik Buterin tarafından önerildiği üzere Polygon tarafından kullanılan Plasma Framework’ü, ölçeklenebilir ve özerk akıllı sözleşmelerin kolayca yürütülmesine olanak tanıyor. Ayrıca Polygon’un, daha büyük bir ekosisteme ölçeklenebilmesi için çekirdek teknolojiyi geliştirmeye devam edeceği de yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.

Bunların yanında Polygon, tek bir yan zincirde saniyede 65.000\'e kadar işleme ve iki saniyeden daha kısa olan bir blok onay süresine sahip. Çerçeve ayrıca, tek bir temel blok zincirinde küresel olarak mevcut merkezi olmayan finansal uygulamaların oluşturulmasına izin veriyor.

Polygon\'un yerel token’ı olan MATIC, Ethereum blok zincirinde çalışan bir ERC-20 token’ı olarak tanımlanabilir. Token, Polygon\'daki ödeme hizmetleri için ve Polygon ekosisteminde faaliyet gösteren kullanıcılar arasında bir ödeme para birimi olarak kullanılıyor. Polygon yan zincirlerindeki işlem ücretleri de MATIC tokenları ile ödeniyor.

Bunlara ek olarak Polygon Ekim 2017\'de piyasaya sürüldü. Polygon, iki deneyimli blok zinciri geliştiricisi ve bir iş danışmanı olan Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve Anurag Arjun tarafından ortaklaşa kuruldu.

Ayrıca 2019\'da ağına geçmeden önce, Polygon ekibi Ethereum ekosistemine büyük katkıda bulundu. Ekip, Plasma MVP\'yi, WalletConnect protokolünü ve Ethereum\'da yaygın olarak kullanılan Dagger olay bildirim motorunu uygulamak için çalıştı.

Polygon Nasıl Alınır?

MATIC almak için kripto para borsalarını kullanabilir ya da cüzdanlarınız aracılığı ile işlem yapabilirsiniz. MATIC işlemleri yapabileceğiniz kripto para borsaları arasında, Binance, Coinbase, FTX, Huobi, Kucoin, BtcTurk, Paribu ve Gemini sayılabilir. Dolayısıyla bu borsaları kullanarak ve öncesinde borsalara itibari para göndererek MATIC coin alabilirsiniz.

MATIC Coin Geleceği

MATIC uzun zamandır kripto para piyasasında işlem gören bir kripto para birimi ve arkasındaki oluşum Polygon da sürekli olarak yeni gelişmeler ile projeye katkı sağlıyor. Bu sebeple uzman isimler özellikle uzun vadede MATIC coin’e güveniyor.

Bununla birlikte piyasadaki genel gidişat ile birlikte yakın vadeli tahminlerin karışık olduğu ifade edilebilir. Ancak Polygon’un geliştirdiği ekosistemin ve daha öncesinde Ethereum ekosistemine yapmış olduğu katkıların MATIC’i canlı tuttuğu ve ilerleyen zamanlarda da bunun devam edeceği düşünülüyor.

MATIC Coin Kaç TL?

MATIC coin yazının kaleme alındığı sırada 0,59 dolarda işlem görüyor ve Türk Lirası bazında da MATIC’in 9,81 dolar olduğu görülüyor. Bunlara ek olarak MATIC dolar bazında rekor seviyesini 27 Aralık 2021’de 2,92 dolar ile ve TL bazında rekor seviyesini yine 27 Aralık 2021’de 47,9 TL ile görmüştü.

Güncel MATIC Coin fiyatını 21 Milyon'dan takip edebilirsiniz.

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...