BTCTRY: 2.030.270
ETHTRY: 98.074
XRPTRY: 15,93
Ekstra Görsel
SOLTRY: 4.533
LINKTRY: 435,90
AVAXTRY: 1.106
Ekstra Görsel
GALATRY: 1,44
DOGETRY: 4,81
SANDTRY: 13,88
Ekstra Görsel
DOTTRY: 213,90
CHZTRY: 3,42
BNBTRY: 17.736
Ekstra Görsel
ADATRY: 14,50
MATICTRY: 21,27
UNITRY: 234,60
Ekstra Görsel
LTCTRY: 2.587
GRTTRY: 8,02
BTCTRY: 2.030.270
Ekstra Görsel
ETHTRY: 98.074
XRPTRY: 15,93
SOLTRY: 4.533
Ekstra Görsel
LINKTRY: 435,90
AVAXTRY: 1.106
GALATRY: 1,44
Ekstra Görsel
DOGETRY: 4,81
SANDTRY: 13,88
DOTTRY: 213,90
Ekstra Görsel
CHZTRY: 3,42
BNBTRY: 17.736
ADATRY: 14,50
Ekstra Görsel
MATICTRY: 21,27
UNITRY: 234,60
LTCTRY: 2.587
Ekstra Görsel
GRTTRY: 8,02
Sandbox Coin Nedir? Nereden Alınır?

Sandbox, blockchain tabanlı, oyunculara kendi dünyalarını inşa etmelerine ve oynayarak para kazanmalarına imkan veren bir metaverse oyunu olarak tanımlanabilir. SAND ise oyunun merkezinde yer alan yönetişim tokenidir.

Sandbox Nedir?

2021 yılının ikinci yarısından itibaren kripto para sektörüne damga vuran projeler Metaverse projeleri oldu. Decentraland’den sonra en çok dikkat çeken proje  olan The Sandbox, yatırımcıların odak noktası oldu. The Sandbox; blockchain teknolojisini, DeFi'yi ve NFT'leri üç boyutlu bir metaverse ekossiteminde birleştiren bir oyna-kazan oyunudur. Bu oyunun sanal dünyası, oyuncuların ücretsiz tasarım araçlarıyla oyunlarını ve dijital varlıklarını yaratmasına ve kişiselleştirmesine olanak sağlar. Daha sonra bu sanal ürünler NFT'ler olarak paraya çevrilebilir ve The Sandbox Marketplace'te SAND tokenleri karşılığında satılabilir.

Sandbox üç çeşit token kullanır: ASSETS, SAND ve LAND. Asset, ERC-1155 standardını kullanan ve Sandbox NFT pazarındaki oyuncular tarafından yaratılan ve alınıp satılan bir tokendir. Projenin CEO’su ve kurucu ortağı Arthur Madrid’e göre Sandbox, insanların sadece kendilerinin sahip olabileceği ve yönetilebileceği varlıklar yaratmasını sağlayacak.

Ethereum tabanlı olan Sandbox, geleneksel oyunların aksine hem oynayış hem de yönetim konusunda kontrolü tamamen oyunculara bırakır. En önemli özelliklerinden biri ise merkeziyetsiz olması. Teknik dokümanına göre platformun temel misyonu, “ana akım oyunculuk sektörüne blockchain teknolojisini getirmek’’ SAND, likidite madenciliği yapılan bir token konumında yer alıyor.  Oyun içinde ödül olarak kazanılabilir. Sandbox, Blockchain teknolojisinin, oyun dünyasına entegre olmasını mümkün kılmam amacıyla yaratıldı.  Oyuncular, Sandbox’ta kendi yarattıkları Blockchain tabanlı karakterlerle oyun evrenin içinde yer alıyorlar.

The Sandbox, 2021'in Kasım ayında Japon mobil devi SoftBank liderliğinde yatırımcılardan 93 milyon USD fon toplamayı başardı. Aynı zamanda oyun, aralarında ünlü oyun şirketi Atari, CryptoKitties, The Walking Dead ve hip-hop yıldızı Snoop Dogg'un da yer aldığı 50'den fazla iş ortaklığını hayata geçirdi.. Sandbox aşağıdaki ana özelliklere sahiptir:

  • NFT varlıklarının oluşturulmasını kolaylaştıran VoxEdit 3D adlı bir yazılım
  • Oyuncuların NFT varlıklarını alıp satabilecekleri bir pazar yeri
  • Oyuncuların kendi 3D oyunlarını oluşturmasına ve oynamasına izin veren Game Maker yazılımı

The Sandbox Nasıl Çalışır?

The Sandbox, kullanıcılar tarafından oluşturulan öğelerden oluşan dinamik bir sanal dünyadır. Oyuncular VoxEdit ve Game Maker kullanarak avatar'lar ve sanal ürünler de dahil olmak üzere kendi NFT'lerini, hatta oyunlarını bile oluşturabilir. Sanal ürünleri diğer oyuncularla etkileşim kurmak için kullanmanın yanı sıra bu NFT'leri The Sandbox Pazar Yerinde satarak paraya da çevirebilir. The Sandbox, oyuncuların platformla etkileşim kurabilmesi amacıyla ekosistemi dahilinde farklı birkaç token kullanır. SAND, LAND ve ASSETS bu tokenler arasında yer alır.

LAND Nedir?

LAND’ler, Sandbox platformundaki oyuncuların NFT olarak satın alıp sahip olabileceği fiziksel alanlar olarak tanımlanabilir Oyuncular bu LAND’lere erişebilir, üzerlerinde oyun oynayabilir veya etkinliklere ev sahipliği yapabilir ve bunları diğer oyunculara kiralayabilir. Sandbox ekibi, toplam LAND’lerin yaklaşık ’una sahip ve bunları özel etkinlikler düzenlemek için kullanıyor

Sandbox Coin’i Kim Kurdu?

Sandbox, 2011’de Animoca Brands’in alt kuruluşu olan Pixowl tarafından piyasaya sürüldü. Proje, ilk olarak Minecraft’a rakip olarak geliştirilen mobil bir oyun konumundaydı. 2018 yılındaysa projenin kurucu ortakları Sebastien Borget ve Arthur Madrid, blockchain üzerinde oyuncuların ekosistem dahilinde kendi oyun ve öğelerini oluşturmalarına, bu öğeleri NFT haşinde sahibi olmalarına ve ekosistemde vakit geçirerek gelir elde etmelerine olanak sağlayacak bir 3D metaverse oluşturmaya yönelik somut adım attılar. Metaverse versiyonu 2020’de piyasaya sürülen Sandbox, sosyal medya devi Facebook’un Ekim 2021’de adını “Meta” olarak değiştirmesi ve metaverse sektrüne odaklanacağı duyurmasının ardından ivme kazandı. Piyasaya sürüldüğünde, 40 milyondan fazla indirme gerçekleştirdi ve hala bir milyondan fazla aktif oyuncuya sahip.

Sandbox Nasıl Alınır?

Sand Coin, en popüler metaverse projelerinden biri olduğu için token neredeyse bütün önde gelen borsalarda bulunuyor. Binance, Huobi, FTX, Bybit, KuCoin, Gemini, Kraken, Bitstamp gibi büyük kripto para alım satım plâtformlarındana alınıp satılabiliyor.

Güncel SAND Coin fiyatını 21 Milyon'dan takip edebilirsiniz.

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...