BTCTRY: 2.278.977
ETHTRY: 115.486
XRPTRY: 20,06
Ekstra Görsel
SOLTRY: 6.037
LINKTRY: 613,80
AVAXTRY: 1.747
Ekstra Görsel
GALATRY: 2,13
DOGETRY: 6,99
SANDTRY: 22,58
Ekstra Görsel
DOTTRY: 308,50
CHZTRY: 4,71
BNBTRY: 19.781
Ekstra Görsel
ADATRY: 20,90
MATICTRY: 32,18
UNITRY: 410,20
Ekstra Görsel
LTCTRY: 3.052
GRTTRY: 13,09
BTCTRY: 2.278.977
Ekstra Görsel
ETHTRY: 115.486
XRPTRY: 20,06
SOLTRY: 6.037
Ekstra Görsel
LINKTRY: 613,80
AVAXTRY: 1.747
GALATRY: 2,13
Ekstra Görsel
DOGETRY: 6,99
SANDTRY: 22,58
DOTTRY: 308,50
Ekstra Görsel
CHZTRY: 4,71
BNBTRY: 19.781
ADATRY: 20,90
Ekstra Görsel
MATICTRY: 32,18
UNITRY: 410,20
LTCTRY: 3.052
Ekstra Görsel
GRTTRY: 13,09
Shiba Inu Coin Nedir? Shiba Geleceği    

Shiba Inu (SHIB), Japonların meşhur av köpeği Shiba’dan ilham alarak oluşturulmuş bir meme coin’dir. Ethereum (ETH) ekosisteminde oluşturulmuş bir altcoin olan SHIB, Dogecoin (DOGE) alternatifi olarak nitelendiriliyor. Shiba Inu topluluğu ShibArmy, kısa sürede istikrarlı bir şekilde büyümeyi başardı. Nisan 2021 itibariyle topluluğa üye olan katılımcılar projeyi ciddiye almaya başladılar.SHIB’in geleceği konusunda ise uzmanlar bölünmüş durumda.

SHIB Nedir?

SHIB coin, Ethereum blok zincirinde ERC-20 standardında oluşturulmuş bir kripto para olarak tanımlanabilir. Shiba Inu ekosisteminin kripto para birimi olan ve SHIBArmy tarafından desteklenen SHIB , bir şaka tokeni olarak başlamıştıt. Yani başlangıçta kayda değer bir kullanımı ve işlevi bulunmuyordu. SHIB, bir fayda ya da yönetişim tokeni değildi. Ancak zamanla Shiba Inu ekosistemi büyüdükçe SHIB de çeşitli işlevlerler kazanmaya başladı. Dogecoin'den esinlenerek geliştirilen SHIB, DOGE'den daha başarılı olma misyonu doğrultusunda ‘DOGE Killer’ (Doge Katili) sloganıyla yoluna devam etmiştir.

SHIB, Ağustos 2020’de Ryoshi takma ismini kullanan kişi ya da kişilerce kurulmuştur. Proje, Aralık 2013’te oluşturulan Dogecoin (DOGE) ve benzeri şaka coin’lerine alternatif olarak ortaya çıkmıştır.Shiba Inu  projesi daha önce Dogecoin’i destekleyen Tesla kurucusu Elon Musk tarafından da desteklenmektedir. Ancak Musk, SHIB’e yatırım yapmadığını birkaç kez ifade etti.

SHIB coin dışında Shiba Inu ekosisteminde bir de Leash (LEASH) ve Bone (BONE) tokenler yer alıyor. LEASH tokenin arzı 107 bin 646 adettir ve SHIB’e göre çok daha kısıtlıdır. BONE token ise Shiba Inu ekosisteminin yönetişim tokenidir. SHIB token, ShibaSwap üzerinden BONE ve LEASH tokenler almak için de kullanılır. Projes, kontrolü merkezi otoritelerden alan ve  merkeziyetsiz bir sisteme gönül vermiş Shiba Inu topluluğu tarafından iişletildiği için Dogecoin Katili eşsizdir. Bu fark yaratan özellik, “kolektif merkeziyetsizlik” yoluyla, merkezi bir ekibin yaratabileceğinden çok daha iyi bir şey inşa edebileceklerini belirten Woofpaper bülteninde de yer almıştı. SHIBArmy, yaklaşık 500 bin üyesi bulunan Shiba Inu (SHIB) topluluğudur

SHIB , Ağustos 2020’de piyasaya sürüldü. SHIB tokenın toplam arzı 589.735.030.408.323 adettir. Bu devasa bir sayı ve zaman zaman eleştirilerin odak noktası oldu.  Ryoshi, arz edilen SHIB tokenlerinin yüzde 50’sini Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in cüzdan adresine göndermiş, yüzde 50’sini ise likidite sağlamak amacıyla Uniswap (UNI) merkeziyetsiz borsasında kullanmıştır. Token arzının yarısına sahip olan Buterin, elindeki meblağı büyük kısmını Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Hindistan'a bağışlayacağını açıkladı. Sürpriz sayılabilecek bu karar sonrası SHIB tokenin fiyatı yüzde 44 düşmüştü.

Shiba Inu, Ethereum’un yerel tokeni Ether’i kullanarak, diğer stake platformlarının değerinden daha iyi performans sergileyerek, kullanıcıların ödül kazanmak için satın alabilecekleri, HODL yapabilecekleri, satabilecekleri ve takas edebilecekleri ShibaSwap borsası için mükemmel bir temel oluşturabilir. Dogecoin ekosisteminde kullanılan Scrypt madencilik algoritmasının Ethereum (ETH) ağı üzerinde çalışan versiyonunu kullanan SHIB, ilk olarak ShibaSwap isimli kendi merkeziyetsiz borsası (DEX) üzerinde listelendi.

Merkezi bir ekip ya da kişi olmadan tamamen topluluk tarafından yönetilen bir ekosistem yaratmayı hedefleyen Shiba Inu, özellikle Elon Musk tarafından Twitter üzerinde paylaşıldıktan sonra büyük ilgi gördü. SHIB, ERC-20 token standardına sahip bir token olduğu için dev Ethereum ekosistemi ile uyumlu çalışıyor. Böylece SHIB, Metamask ve Coinbase Wallet gibi Ethereum tabanlı dijital cüzdanlarda çalışabiliyor.

Shiba Inu, Shiba Artist Incubator isminde bir benzersiz token (NFT) sanat kuluçkası da sunuyor. Köpeklerden esinlenerek çalışmalar yapan ve dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıları, Shiba Inu'larını tablolar, fotoğraflar ve dijital düzenlemeler gibi sanat eserleriyle NFT pazarına sokmaya davet eder.  SHIB ekibi, Ekim 2021'de Ethereum ekosistemi üzerinde 10.000 "Shiboshi" NFT'si çıkarmış ve Shiboshi Game adında bir NFT oyununun çıkarılacağını duyurmuştur. Yeni bir token yakma mekanizması da bu duyuruda yer almıştı.

Shiba Nasıl Alınır?     

Öncelikle güvenilir bir kripto para borsası seçerek Shiba coin alımını gerçekleştirebilirsiniz. Shiba Token; Kucoin, CoinBene, Probit Global, CoinDCX, WazirX, Binance, Crypto.com, Huobi, gate.io ve OKEx borsalarında listelenmektedir. Türk lirası ile işlem çifti sunan borsalar olarak Binance ve BitTurk belirtilmiş.

Shiba Inu Alınır Mı?      

SHIB fiyatı, 20 Nisan 2021'de 0,000002 dolara ulaşana kadar önemsizdi. 9 Mayıs 2021'de, fiyat 0,000009 doların üzerine çıkarak 10 Mayıs 2021'de 0,0000388 dolar ile tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı.  CoinMarketCap'e göre, SHIB 7 milyar olarınüzerinde bir piyasa değeri ile 12.sırada yer alıyor. Shiba Inu'nun dolaşımdaki arzı 549.06 trilyondur. Güncel verilere göre, SHIB toplam arzının yaklaşık A'i son zamanlarda yakıldı. Shiba Inu,  balinalar ve bazı kurumsal şirketler tarafından desteklendi. SHIB, son dönemde balinaların odak noktası olmayı başardı. Meme con, kendisine SHIB Ordusu adını veren fanatik bir topluluğu da arkasına alarak sosyal medyada defalarca kez en çok trend olan altcoinolmayı başardı.  SHIB fiyatı, balinaların milyonlarca dolar token almasının ardından artma eğiliminde. Verilere göre, geçen sene Shiba Inu bir yılda yaklaşık B milyon artış kaydetti. SHIB, son dönemlerde yaptığı ortaklıklar ve yeni projeleri ile meme coin imajından kurtulmaya çalışıyor. SHIB, meme coin olmaktan öteye geçerek  merkeziyetsiz borsa ShibaSwap açıldı. ShibaSwap aracılığıyla kullanıcılar, pasif gelir elde etmek için varlıklarını çeşitli işlevlerle değerlendirebiliyor hale geldiler. SHIB’in fiyatı üzerinde yakımlar da etkili oluyor. Ancak Shiba Inu’da bu oranda yakımlar fiyata ivme kazandırmak için yeterli değil.

Uzmanlara göre, SHIB fiyatının artması için öncelikle mevcut ayı piyasasının sona ermesi gerekiyor. SHIB’in bu süreçte proje ve ortaklıklarına devam etmesi de büyük önem taşıyor. Kullanım durumları ve benimsenme oranı da yeni zirveye ulaşma da etkili olabilir. Shiba Inu fiyatına ivme kazandıran önemli bir faktör Shiboshi olarak bilinen NFT serisinin piyasaya sürülmesiydi. Bu süreçte, NFT çılgınlığının yeniden başlaması da önemli. En önemlisi de yatırımcı ilgisi ve sosyal medyadaki hareketliliğin devam etmesi. SHIB’in farklı borsalarda listelenmesi ve ünlü isimlerden destek alması da fiyatı etkileyebilir. SHIB fiyatını artıran diğer bir unsur OKEx, FTX ve Huobi dahil olmak üzere birden fazla borsadaki vadeli işlemlerdeki açık pozisyon miktarındaki (OI) artıştı.

Fed’in faiz oranları, SEC’in baskısı ve sektöre zarar verecek regülasyon da SHIB fiyatına yön veren faktörler arasına olacak. Shiba Inu meme coin imajından kurtulmaya çalışırken, küresel çapta ilgi görmeye devam ediyor. SHIB‘e yönelik kurumsal yatırım da bu süreçte kritik bir rol oynayabilir. Bunun dışında, inanılmaz volatilitesi nedeniyle çok kazandırdığı gibi kaybettiren de SHIB, yüksek riskli varlık olarak nitelendiriliyor. Benimsenme oranının artmasına rağmen, SHIB kullanım alanı bakımından sınırlı durumda. 

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...