BTCTRY: 2.105.946
ETHTRY: 100.974
XRPTRY: 17,02
Ekstra Görsel
SOLTRY: 4.709
LINKTRY: 472,60
AVAXTRY: 1.169
Ekstra Görsel
GALATRY: 1,51
DOGETRY: 5,06
SANDTRY: 15,10
Ekstra Görsel
DOTTRY: 224,30
CHZTRY: 3,75
BNBTRY: 18.464
Ekstra Görsel
ADATRY: 15,87
MATICTRY: 22,81
UNITRY: 247,70
Ekstra Görsel
LTCTRY: 2.722
GRTTRY: 9,14
BTCTRY: 2.105.946
Ekstra Görsel
ETHTRY: 100.974
XRPTRY: 17,02
SOLTRY: 4.709
Ekstra Görsel
LINKTRY: 472,60
AVAXTRY: 1.169
GALATRY: 1,51
Ekstra Görsel
DOGETRY: 5,06
SANDTRY: 15,10
DOTTRY: 224,30
Ekstra Görsel
CHZTRY: 3,75
BNBTRY: 18.464
ADATRY: 15,87
Ekstra Görsel
MATICTRY: 22,81
UNITRY: 247,70
LTCTRY: 2.722
Ekstra Görsel
GRTTRY: 9,14
Theta Fuel Nedir?

Theta Fuel (TFUEL), Theta blockchain üzerindeki iki yerel token'lardan biri konumunda. TFUEL; topluluk tarafından işletilen binlerce Guardian düğümünün (node) yanı sıra Google, Binance, Blockchain Ventures, Gumi ve Samsung gibi dev şirketlerin dahil olduğu kurumsal doğrulayıcılar tarafından desteklenen Theta blockchain ağının yerel token'ı olan Theta Token (THETA) ile karıştırılmamalı.

TFUEL Coin Nedir?         

Theta Fuel ve Theta blockchain ekosistemi 2017 yılında Mitch Liu ve Jieyi Long tarafından hayata geçirilmiş bir proje. TFUEL, merkeziyetsiz video ve veri dağıtımında yardımcı uygulama token'ı olarak işlev gören Theta blockchain üzerindeki ikinci token olarak tanımlanabilir TFUEL, ayrıca ağın gas token'ı olarak da kullanılıyor. TFUEL,  video paylaşmak için yapılan katman ödemeleri, akıllı sözleşmelerin dağıtım veya etkileşiminin kurulması ve NTF'lerle birlikte DeFi uygulamaları için de gerekli olan ücretler gibi Theta blockchain üzerindeki tüm operasyonlara güç veriyor.

TFUEL ayrıca,  ekosistemdeki bilgi işlem gücünü oluşturan Edge Compute (Sınır Bilişim) düğümlerinin yanı sıra, video ve diğer veriler için Sınır Önbellek düğümleri gibi bant genişliği kaynakları paylaşan kullanıcıları teşvik etmek aacıyla da kullanılıyor.

2017’de kurulmasına rağmen, TFUEL hem işlevi hem de benimsenme açıından büyük yol kat etti.  Liu; oyun, video ve sanal gerçeklik sektörlerinde uzun yıllarca görev yapmış bir isim. Reklam şirketi Tapjoy, mobil sosyal oyun girişimi Gameview Studios ve DApp Theta protokolü üzerine inşa edilen ilk canlı yayın platformu olan THETA.tv gibi oluşumların da kurucu ortağı konumunda.

Tfeul’in temel hedefi izleyenlerin daha kaliteli içeriklere daha düşük disk boyutlarıyla erişmesini sağlamak. Bu sistem sayesinde video içerik oluşturucu platformların ve paylaşılan platformların maliyetleri düşürülmektedir. Maliyet düşüklüğü ile kullanıcıların bu içeriklere erişimi de azaltılmaktadır.

Theta'nın ikinci kurucu ortağı ve CTO'su. Jieyi Long’un  tasarım otomasyonu, oyun, sanal gerçeklik ve büyük ölçekli dağıtık sistemlerde uzun yıllara dayanan deneyimi bulunuyor. Yönetici hakem heyeti tarafından denetlenen birden fazla akademik makale yazdığı gibi, video yayını, blockchain ve sanal gerçeklik alanlarında patentlere de sahip.

Theta'nın öne çıktığı üç temel konu var: İzleyenler daha kaliteli yayın hizmetlerine ulaşıyor, içerik oluşturucuların kazançları artıyor ve aracılar (video paylaşım platformları) düşük maliyetle altyapı oluşturabiliyorlar. Kullanıcılar içerikleri izlerken, THETA token'ları ile ödüllendiriliyor ve bu sayede ağa bilgi işlem gücü sağlamak adına teşvik ediliyorlar

Platform açık kaynaklı ve hemen gemen her Hisse İspatı (Proof-of-Stake, PoS) tabanlı blockchain ekosisteminde olduğu gibi yönetişim yetkisi token sahiplerinin elinde. Video, veri ve bilgi işlenmesine ek olarak Theta, EVM uyumlu akıllı sözleşme platformunda DeFi ve NFT gibi merkeziyetsiz uygulamalar (DApp) hayata geçirmek isteyen geliştiricilere de hitap ediyor.

Theta Fuel Nasıl Alınır?

TFUEL listelendiği olan borsalardan USDT - BTC - ETH - EURO gibi farklı para birimleri ile alınabilmektedir. Theta Fuel ile şu anda işlem yapılan en büyük borsalar şu şekilde: Binance, Bithump, Gate.İo Cyrpto Exchange Indodax, Tokocyrpto, Wazirx, Upbit, Bitrue, AAX, Coinex, CoinDCX, Pionex, Bitmart, BKEX, HOTBİT, HitBTC, Zipmex, ZT

TFUEL Coin Yorumları  

Yaklaşık 5 yıl önce piyasaya sürülen TFUEL, yaklaşık 2 yıl boyunca bekleneni veremedi. Uzunca bir dönem yatay yönde hareket eden TFUEL, 2021 yazında gerçek anlamda yükseliş hareketine başladı. Bu noktadan sonra ise  yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Zaman zaman düşüşler kaydetde de TFUEL kripto para piyasasında kendini kanıtlamayı başardı ve en çok tercih edilen altcoin’lerden biri haline geldi. Özellikle, uzun vadede yatırım yapmak isteyen trader’lar TFUEL’in gelecekte nasıl performans sergileyeceği merak ediyor

TFUEL Coin arzı 5,301,214,400 ile sınırlandırılmıştır. Bu arzın büyük bir bölümü kripto para piyasalarında ve cüzdanlarda dolaşım halindedir TFUEL Coin’in arz miktarını göz önünde bulundurduğumuzda ortalama bir arza sahip olduğunu görüyoruz. Bu nedenle TFUEL fiyatları dengeli bir şekilde yükselip düşüyor. Bu, token’ın fiyatında büyük bir çöküş olma ihtimalinin düşük olduğu anlamına geliyor. TFUEL analizi yapan kripto para uzmanları bu coin hakkında iyimser yorumlar yapıyor. Bu kripto para uzmanlarına göre TFUEL Coin gelecek vadeden projeler arasında yer alıyor.  Birçok büyük yatırımcı ve analist projeyi yakından takip ediy

TFUEL Fiyatı

Theta Fuel bugünkü fiyatı ₺0,04894 dolar, 24 saatlik işlem hacmi ise 38.389.987 dolar. Theta Fuel son 24 saatte yüzde 3 düştü. Anlık CoinMarketCap sıralaması #115, piyasa değeri 259.845.588 dolar . Dolaşımdaki arz 5.301.214.400 TFUEL coin.

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...