BTCTRY: 2.100.979
ETHTRY: 100.765
XRPTRY: 16,27
Ekstra Görsel
SOLTRY: 4.692
LINKTRY: 447,00
AVAXTRY: 1.148
Ekstra Görsel
GALATRY: 1,48
DOGETRY: 4,95
SANDTRY: 14,42
Ekstra Görsel
DOTTRY: 218,80
CHZTRY: 3,51
BNBTRY: 18.188
Ekstra Görsel
ADATRY: 14,96
MATICTRY: 21,85
UNITRY: 245,10
Ekstra Görsel
LTCTRY: 2.633
GRTTRY: 8,42
BTCTRY: 2.100.979
Ekstra Görsel
ETHTRY: 100.765
XRPTRY: 16,27
SOLTRY: 4.692
Ekstra Görsel
LINKTRY: 447,00
AVAXTRY: 1.148
GALATRY: 1,48
Ekstra Görsel
DOGETRY: 4,95
SANDTRY: 14,42
DOTTRY: 218,80
Ekstra Görsel
CHZTRY: 3,51
BNBTRY: 18.188
ADATRY: 14,96
Ekstra Görsel
MATICTRY: 21,85
UNITRY: 245,10
LTCTRY: 2.633
Ekstra Görsel
GRTTRY: 8,42
Uniswap (UNI) Nedir?

Uniswap, işlem hacmine göre en büyük merkeziyetsiz kripto para borsalarından biri konumunda. Platform, ayrıca merkeziyetsiz (DeFi) alanında lider.

Uniswap Nedir?

Uniswap platformu, eşler arası ticareti kolaylaştırmak için otomatikleştirilmiş piyasa yapıcıları (AMM’ler) ve likidite havuzlarını kullanan bir blok zinciri protokolü olarak tanımlanabilir. Uniswap, ekosisteminde yer alan havuzlarda tokenlerin alışverişine imkan sağlayan akıllı sözleşmeler kullanıyor. Bu havuzlarda herhangi ERC-20 uyumlu bir token ile değişim yapılabilmesi mümkün. Unswap ekosistemi, kullanıcılarının direkt olarak cüzdanları üzerinden bu değişimleri yapabilmelerine imkan sağlıyor. Merkezi borsalardan ayrılan en belirgin özelliği işlemlerin borsaya aktarımı sonrasında takası gibi işlemleri egale ederek direk takası cüzdanınız ile yapabilmenizi sağlıyor.

Eylül 2020 itibarıyla Uniswap, protokolün erken dönem yatırımcılarını ödüllendirmek için UNI isimli yönetişim tokenini piyasaya sürdü. Bilindiği üzere yönetişim tokenleri, protokolün geleceğini belirleyecek güncellemeler hakkında ağa destek veren kullanıcıların oy kullanmalarını sağlıyor. DeFi projelerinin giderek popülarite kazanmasısayesinde UNI  2020’de büyük oranda değer kazanmıştır. Yönetimi  daha demokratik bir yapıya dönüştürme hedefiyle geliştirilen ve spekülasyon aracı olarak tasarlanmayan UNI, yoğun ilgi görmesinden dolayı değerini onlarca kat artırdı. UNI’nin dolaşımda bulunan miktarı 202.417.054 UNI’dir. Uniswap, piyasaya toplam 1 milyar UNI süreceğini açıkladı. İşlem hacmi yüksek olan altcoin’lerden olan Uniswap’ın pek çok yatırımcısı bulunuyor. Blockhain teknolojisi ile korunan altcoin en güvenilir projelerden bir tanesidir. UNI, zamanında Siemens firmasında çalışmış olan eski mühendislerden olan Hayden Adams tarafından piyasaya sürüldü. Fakat şuan Hayden Adams tarafından yönetilmemektedir. Uniswap merkeziyetsiz finans protokolü olarak da bilinmektedir. Uniswap borsanın işleyiş sistemi, dünyanın en büyük borsaları durumunda olan ve merkezi şirketler tarafından işletilen Coinbase, Binance ve OKEx gibi platformların tam olarak tersidir

UniSwap Coin Geleceği

Uniswap şirketi ilk yatırımlarını, Andreessen Horowitz, Paradigm Venture Capital Union Square Ventures LLC ve ParaFi gibi risk sermayesi şirketlerinden almıştır. Merkeziyetsiz alım satım protokolü olan Uniswap, Ethereum blockchain altyapısının gücünden nemalanıyor. Uzmanlar, temelleri sağlam bir altyapı üzerine inşa edilmiş olan UNI’nin iyi bir yatırım tercihi olduğuna inanıyor. Uniswap Labs, web3 projelerine yatırım yapmak amacıyla Uniswap Labs Ventures'ı başlatığını duyurdu. MakerDAO, Aave ve Compound gibi birçok merkeziyetsiz finans projesine de yatırım yapan Uniswap Labs, web3 projelerine yatırım yaparak rakiplerinin bir adım önüne geçti. Yapılan resmi duyuruda, Uniswap Labs Ventures’ın ekipleri büyüterek web3 projelerine yapılacak yatırımları planlayacağı belirtildi.

Uniswap Fiyatı

Yatırımcıların Uniswap borsasının tercih etmesindeki temel neden, borsanın merkeziyetsiz finans sistemini kullanıyor olmasıdır. UNI token, tüm zamanların en yüksek değerini 3 Mayıs 2021’de 44.95 dolar ile gördü. Uzmanlara göre, makro ekonomik şartlar düzelirse, UNI  uzun vadede tekrar rekor tazeleyebilir. 

Uniswap Coin Grafiği

Uniswap’ın uzun vadeli görünümü umut vaat ediyor, çünkü mevcut finansal ekosistem önümüzdeki beş ila on yıl içinde  daha merkeziyetsiz bir yapıya bürünecek gibi gözüküyor. Bu, Unıswap gibi  borsaların daha  yüksek talep göreceği anlamına geliyor. UNI’nin geleceğini analiz ederken dikkate alınması gereken diğer önemli bir faktör, gas ücretleri. Gas, Ethereum ekosistemindeki işlem için ne kadar maliyet gittiğini ölçer ve ücretler Ether cinsinden ödenir. Şu anda, Uniswap platformunu kullanmak için gas ücretleri hala nispeten yüksek. Bu durum, Uniswap’ın geleneksel kripto borsalarından daha pahalı olabileceği anlamına geliyor. Bu ücretler biraz düşürülebilirse, muhtemelen daha fazla yatırımcının platformu kullanması tahmin ediliyor.  Bu da fiyat üzerinde etkili olacaktır. Sonuç olarak, kripto para piyasasının yeniden ivme kazanması durumunda, UNI eski parlak günlerine tekrar dönebilir.

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...