BTCTRY: 2.092.576
ETHTRY: 102.899
XRPTRY: 17,24
Ekstra Görsel
SOLTRY: 4.648
LINKTRY: 479,20
AVAXTRY: 1.140
Ekstra Görsel
GALATRY: 1,52
DOGETRY: 4,87
SANDTRY: 15,04
Ekstra Görsel
DOTTRY: 222,40
CHZTRY: 3,86
BNBTRY: 19.638
Ekstra Görsel
ADATRY: 15,24
MATICTRY: 23,22
UNITRY: 253,10
Ekstra Görsel
LTCTRY: 2.879
GRTTRY: 8,52
BTCTRY: 2.092.576
Ekstra Görsel
ETHTRY: 102.899
XRPTRY: 17,24
SOLTRY: 4.648
Ekstra Görsel
LINKTRY: 479,20
AVAXTRY: 1.140
GALATRY: 1,52
Ekstra Görsel
DOGETRY: 4,87
SANDTRY: 15,04
DOTTRY: 222,40
Ekstra Görsel
CHZTRY: 3,86
BNBTRY: 19.638
ADATRY: 15,24
Ekstra Görsel
MATICTRY: 23,22
UNITRY: 253,10
LTCTRY: 2.879
Ekstra Görsel
GRTTRY: 8,52
Waves Coin Nedir? Wavex Coin Geleceği

Waves, merkezi olmayan uygulamalar (DApps: Decentralized Applications) ve akıllı sözleşmeler başta olmak üzere çeşitli farklı kullanım durumlarını destekleyen çok amaçlı bir blokzinciri platformudur.

Waves Nedir?

Süreç içerisinde Waves, platformdaki güncellemeler ile birlikte önemli değişimler geçirse de ilk olarak 2016 yılında piyasaya sürüldü. Waves, başlangıçta hız, fayda ve kullanıcı dostu olma gibi temel özelliklere odaklandı.

Waves blokzincirinin yerel kripto para birimi ise WAVES’dir. WAVES, blok ödülleri gibi standart ödemeler için kullanılır ve sınırsız bir arza sahiptir. CoinGecko verilerine göre WAVES, şu anda 100 milyonluk bir toplam arza sahip.

Waves Coin Nasıl Alınır?

İlk olarak 2016 yılında piyasaya sürülen ve kripto ekosisteminde önemli bir popülariteye sahip olan WAVES, bazı Türkiye merkezli borsalar da dahil olmak üzere halihazırda pek çok sayıda merkezi ve merkezi olmayan kripto para borsalarında listelenmiştir. Bu kripto para borsalarından bir tanesi de Paribu’dur. WAVES almaya karar veren bir yatırımcı, borsada kişisel bir hesap açtıktan sonra kolaylıkla istediği kripto para birimlerini satın alabilir. Ayrıca Waves Binance, Kucoin, Bithumb, FTX ve OKX gibi pek çok borsada da mevcut.

Hangi kripto para borsası kullanacağına karar veremeyen yatırımcılar, bu bağlamda 21Milyon.com’a göz atabilir. 21Milyon.com, Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsalarına ve bu kripto para borsalarında işlem görmekte olan kripto para birimlerine ilişkin pek çok veriyi kullanıcı ile buluşturur. Ayrıca platform, kripto para borsalarını objektif bir şekilde çok farklı yönleri ile değerlendirerek bir puanlama yapar. Tam da bu bağlamda kullanıcılar, bu borsalar ve kripto para birimleri ile ilgili çeşitli verilere ulaşarak konuya ilişkin daha detaylı bir fikir edinebilir.

Waves Coin Geleceği

2022 yılının ilk çeyreğinde oldukça yüksek oranlı değer artışları kaydeden WAVES, son aylarda güçlü bir düşüş ivmesi yakalasa da yılın başlarında kaydettiği yükselişlerin de etkisiyle kripto ekosisteminde önemli bir popülarite kazandı. Ancak pek çok farklı yönden değerlendirmek için temel bakımdan konunun iyi kavranması gerekir. WAVES, CoinGecko verilerine göre şu anda dolaşımda toplam 100 milyonluk bir arza sahip olmakla beraber, herhangi bir maksimum arza sahip değildir. Yani WAVES’in arzı aslında sınırsızdır.

Öte yandan kripto ekosisteminde önemli bir metrik olan TVL miktarına da bakmak gerekir. TVL (Total Value Locked), ağda kilitlenen toplam değer anlamına gelir ve bir projenin ekosistemdeki rolünün anlaşılabilmesi adına önemli bir kriterdir. WAVES, DefiLlama verilerine göre güncel olarak 1,14 milyar dolarlık bir TVL’e sahiptir ve bu bağlamda 10.en büyük blokzinciridir. Ancak TVL miktarı da süreç içerisinde önemli değişiklikler gösterebilmektedir. Örneğin Terra, TerraUSD (UST) çöküşünden önce TVL sıralamasında Ethereum’un ardından ikinci sırada yer alıyordu. Bir başka örnek vermek gerekirse güncel olarak ise son 1 aylık zaman diliminde kaydettiği artış ile birlikte Tron,  TVL sıralamasında 3.sıraya yerleşti. Şu anda Ethereum, yaklaşık 70 milyar dolarlık bir TVL’e sahip olarak ekosistemdeki toplam TVL miktardının büyük bir bölümünü tek başına temsil ediyor.

Waves Coin Kimin?

Waves’in kurucusu Ukrayna doğumlu bilim adamı Alexander Ivanov’dur ve aynı zamanda Sasha Ivanov olarak da bilinir. Ivanov, 2016 yılında başlattığı Waves’den önceki yıllarda da kripto para birimi alanında halihazırda çalışmış olup, aynı zamanda pek çok sayıda farklı projeye de imza atmıştır.

Waves Coin Yorum

Waves, sene başlarında kaydettiği fiyat hareketlerinin de etkisiyle kripto ekosisteminde önemli bir popülarite kazansa da son aylarda oldukça güçlü bir düşüş ivmesi yakaladı. Son dönemlerde yaşanan TerraUSD krizi, yatırımcılara kripto ekosistemindeki projelerin ne ölçüde yüksek bir riske sahip olduğunu bir kez daha hatırlattı. LUNA gibi zamanında piyasa değeri sıralamasında ilk 10’da yer alan bir kripto varlığın fiyatının neredeyse sıfırlanması, kripto para yatırımlarındaki riski bir kez daha gözler önüne serdi. Burada Fantom örneği de ele alınabilir. Fantom, yakın dönemde TVL miktarında önemli bir artışa imza atmıştı ve TVL/Market Cap oranı da önem ölçüde düşmüştü. Ancak projeden iki önemli yazılım geliştiricisinin ayrılması ile birlikte FTM fiyatında önemli bir düşüş yaşanmıştı. FTM, 3 dolar ATH seviyelerinden 0,3 dolar fiyat seviyelerine kadar gerilemişti.

Şu anda 10,2 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmekte olan WAVES, CoinGecko verilerine göre 1,01 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile kripto ekosisteminin en büyük 62.en büyük kripto varlığı konumunda.

Güncel WAVES fiyatını 21 Milyon'dan takip edebilirsiniz.

21Milyon Blog
Kripto Para Rehberi
Yükleniyor...